Home » dagjes uit » Wat als een dagje uit, niet altijd zo makkelijk is.

Wat als een dagje uit, niet altijd zo makkelijk is.

Gepubliceerd op 11 juni 2020 om 19:09

Wat als een een dagje uit of vakantie niet altijd zo makkelijk is?

 

Wat als je op meer moet letten dan alleen maar plezier hebben?

 

Onze 2 jongens hebben beide Gilles de la tourette, de ene in combinatie met ADD de andere icm autisme.

Een heel pakket dus, een pakket waar zeker rekening mee gehouden moet worden als we een dagje weg gaan, of op vakantie gaan. Maar ja eigenlijk moeten we hier natuurlijk elke dag rekening mee houden.

 

Onze jongens zijn dol op uitstapjes maar zijn ook snel overprikkeld, het is snel onduidelijk, ticcen enorm als ze het spannend vinden of juist heel enthousiast zijn en kunnen ook om iets kleins al een driftbui krijgen.

 

En nee dat is geen verwend gedrag! Ik zie ze wel eens kijken hoor ' oh kijk daar, dat kind, zo boos en dat terwijl hij nog wel in Disney/Efteling is, of waar dan ook. In het begin kon ik daar echt mee zitten, ik wou niet dat mensen zo dachten, schaamde me zelfs.

Sprak de jongens dan bewust wat boos aan, zodat de mensen zagen ' oh ze laat gelukkig niet over haar heen lopen' heel erg en zielig eigenlijk voor de kids, want zo reageren als ze een driftbui hebben werkt juist super averechts!

Want ze doen het niet expres, ze hebben juist duidelijkheid nodig, minder prikkels en vooral heel veel geduld. maar ja ik ben ook niet de perfecte moeder en ik heb gewoon ook veel moeten leren, nu nog leer ik elke dag nog wat bij.

 

Want het is echt niet altijd makkelijk hoor, maar voor de jongens is het al helemaal niet makkelijk.

Zij voelen het ook als mensen naar ze kijken, of als kinderen ze voor de gek houden, hun tics nadoen.

Gelukkig zijn niet alle mensen en kinderen zo, maar ja toch is het soms gewoon heel erg ****

 

Maar nu we al wat beter weten er mee om te gaan, weten we ook voortaan wat wel te doen en wat niet, om onze dag fijner te maken.

Zoals dat je in verschillende parken een speciale kaart kan krijgen, om bijvoorbeeld in een rustigere rij te mogen wachten, of dat je een terugkom tijd kan krijgen wanneer je in een attractie mag, een rustige plek waar je een parade kan kijken.

we weten wat we zelf het beste kunnen doen om het de jongens zo fijn mogelijk te maken. 

En dat is het belangrijkste dat de kids een fijne dag hebben, dus ik trek me niet meer zoveel aan wat andere misschien denken, mijn doel is een leuke fijne dag met de kinderen.

 

Maar denk ook eens na als je een kind ziet wat een driftbui heeft, dat het niet altijd vervelend/verwend gedrag is, dat het kind het zelf gewoon heel moeilijk heeft.

 

 

 

In de blog 'een dagje uit met autisme' lees je tips voor een fijne dag weg als je kind net wat meer nodig heeft.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Carin van Aken
2 jaar geleden

En zo is het
Heel mooi geschreven
Kunnen mensen nog iets van leren
Altijd die vooroordelen van mensen
TOPPIE 😉