Welke middelbare school kies je?

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 18:02
Middelbare school kiezen

En dan zit je zoon al weer in groep 7.

 

Maar hoe kies je de juiste middelbare school? En wanneer ga je je daar in verdiepen?

 

Voor kinderen uit groep 7 en groep 8 zijn er open dagen van de middelbare scholen, dus ook wij zijn naar 3 scholen geweest om te kijken welke school het beste bij onze zoon past.


Open dagen

 

de open dagen van middelbare scholen zijn nu volop bezig en bij alle scholen proberen ze het zo mooi mogelijk te maken. Heel eerlijk hun voornaamste doel is natuurlijk zoveel mogelijk nieuwe kinderen werven.

 

We zijn bij 3 scholen geweest, elke school is weer anders. 

je hebt de grootste school, een school die dat ook wil uitdragen. Kijk ons, ze hebben speciale vakken die andere scholen in de buurt dan weer niet hebben.

 

Je hebt de school, ' ik wil je vriend zijn,hier voel je je op je gemak' Deze school sprak ons wel meteen aan, het was gemoedelijk, en bijkomende iets, bijna alle kinderen uit de buurt gaan hier naartoe.

 

Maar toen kwam toevallig school 3 nog op ons pad. We waren eigenlijk helemaal niet van plan om naar deze open dag te gaan, maar ik zag het toevallig op Facebook voorbij komen.

 

Deze school was minder grootst, leek minder popie Jopie te willen overkomen. Had dan ook wel niet die hele mooie gymzaal en die gave 3D printers maar straalde wel rust uit.

 

Niet verwacht, maar school 3 lijkt gewoon het beste aan te sluiten bij ons kind. Maar ja er gaan waarschijnlijk geen andere vriendjes naartoe..deze school is ook elke dag, 5 km fietsen en dan nog 45 min in de bus!

 

wat voor beslissing maak je dan?

 

Maar zeker zo belangrijk is het schooladvies van de basisschool, naar welke school kan hij?

 

Misschien heeft de basisschool ook wel adviezen over welke school hun het beste bij jou kind vind passen.

 

De schoolgids

 

Ook heeft elke middelbare school een schoolgids, vraag deze op. Hier staat bijvoorbeeld in:

 

  • de lesmethode
  • de organisatie van het onderwijs
  • lestijden
  • vakantierooster
  • schoolkosten
  • speciale programma's van een school. Bijvoorbeeld voor kinderen die extra hulp nodig hebben. Of kinderen die hoogbegaafd zijn.

 

Dit zijn ook belangrijke zaken om over na te denken, voor ons is namelijk het laatste punt ook heel belangrijk. Bij ons is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het feit dat onze zoon hoogbegaafd is en Gilles de la tourette heeft.

 

school 2 had bijvoorbeeld een school psycholoog en een speciale ruimte waar een kind zich kan terug trekken als alles te druk is.

 

Maar school 3 heeft weer kleinere klassen, waardoor er in de les meer aandacht is voor elk kind apart.

 

welke school kiezen we?

 

School 1 valt voor ons zeker af, omdat het gevoel wat we er bij hadden niet goed was.

 

Maar over school 2 en 3 twijfelen we nog. Volgend jaar ons nog maar eens goed verdiepen in school 2 en 3. Wat past het beste bij ons kind? Waar voelt hij zich goed bij?

 

Een paar jaar geleden verschoonde ik zijn luier nog, nu zoeken we een middelbare school uit🙈

 

heel cliché, maar wat gaat het toch allemaal snel...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.