ZooParc Overloon

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 21:35

ZooParc Overloon


ZooParc Overloon is een dierentuin dicht bij ons in de buurt.

Binnen 20 minuutjes met de auto, staan we voor bij de ingang. Giedo is werken en de jongens zijn op school, dus vandaag is het een dagje uit voor Yara en mama. Lekker een meidenuitje. Het is 9.55 dus de dierentuin is nog dicht, we moeten nog 5 minuutjes wachten, maar dat is helemaal niet erg. Er is voor de ingang al genoeg te zien. Er lopen 2 rode panda's op een soort van hangbruggetjes boven in de bomen bij de parkeerplaats, Yara kijkt al meteen haar ogen. Ook is er een verblijf met Aziatische kleinklauwotters, zo lief!!

 

Voordelen abbonement

Voor je het weet is het 10.00 en gaan de deuren open. Aangezien ik het idee heb dit jaar nog wel vaker met Yara hier te komen, neem ik een abonnement. 1 dag entree is namelijk €17 en een jaarabonnement is  €39,50.. Dat hebben we er dus zo uit, Kinderen t/m 2 zijn gratis.

Het is best wel koud, en ik ben natuurlijk weer eens mijn handschoenen vergeten, dus waarschijnlijk wordt het vandaag een snelle ronde, maar ja met een abonnement kunnen wel altijd weer terug.

 

The Outback 

We beginnen met de pinguïns, en daarna komen we in de Outback, je loopt hier in het verblijf tussen de kangoeroes en wallaby's, gaaf!! zo dichtbij...

In deze dierentuin is er flink uitbreid, er is een heel nieuw gedeelte bij gekomen na de vorige keer dat ik hier was. Tijgers, leeuwen, maki's en giraffen. Aangezien we buiten de giraffen niet zien, gaan we kijken in het binnenverblijf. De giraffen zijn lekker aan het eten en wij warmen even op. 1 Giraf is nieuwsgierig en komt even een kijkje bij ons nemen, Dit vindt Yara toch wel een beetje spannend..

 

 

 

 

Aangezien Yara ook wat moe wordt, lopen we snel verder. We komen nog langs kamelen, aapjes, flamingo's en een cheeta, en nog veel meer. We hebben nog een gedeelte overgeslagen, het 'Forest' gedeelte, maar dat houden we tegoed. Ook de speeltuin bewaren we voor het betere weer.

 

We hebben weer een ochtend gevuld en lekker een frisse neus gehaald, nu op naar huis voor een middagdutje..


wat is jou favoriete dierentuin?

In Duisurg vind je een leuk alternatief voor een gratis dierentuin.

En hier vind je nog meer bijzondere dierentuinen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.