winter Efteling

Gepubliceerd op 3 februari 2020 om 11:53

De Efteling wordt gezien als het leukste pretpark van Nederland.
Ook wij als gezin zijn er dol op.

Winter of zomer? Liefst allebei! Beide hebben hun charmes. Maar wat maakt de winter Efteling nu zo speciaal?

 

De gezellige sfeer

De winter Efteling is vooral zo leuk om de sfeer, de nep sneeuw overal, de kampvuurtjes, de ijstent, het extra entertainment, zingende koren, de lekkere hapjes en drankjes die je alleen met de winter Efteling kan krijgen, ik hou er zo van.

Bij aankomst bij de Efteling leek het niet zo druk, helaas schijn bedriegt, de 1e parkeerplaats was inderdaad niet vol, maar dit kwam omdat er een 2e parkeerplaats bij is gekomen, waar we met de auto naar toe begeleid werden. Viel dat even tegen... Maar goed, maakt niet uit, dag is net begonnen, wie weet valt het allemaal wel mee.

Bij binnenkomst stonden er gelijk al allerlei figuren waarmee we op de foto's konden, hier was het niet druk, dus meteen wat foto's gemaakt.

Daarna gingen we gelijk door naar Symbolica, de rij was niet al te lang, dus hoppa meteen deze attractie maar pakken. Ook al heb ik deze attractie nu al een paar keer gedaan, het blijft mooi. De medewerkster van de Efteling vertelde me wel, dat er binnenkort nieuwe routes gemaakt gingen worden, zodat het avontuur toch verrassend blijft. Leuk!

 

De ijstent

De ijstent vinden de kinderen ook leuk, dus daar gingen we naar binnen, de jongens gingen met de banden glijden van de helling en ik ging samen met Yara even kijken bij een optreden wat op dat moment op de dansvloer gaande was.

Mijn oudste zoon was dit jaar vooral ook bezig met de speciale chocomelk mok, afgelopen jaren kreeg hij een een speciale mok als hij een warme chocomelk bestelde, en ja die verzameling moest worden uitbreid.  Dus we gingen lekker even een warme chocomelk bestellen, zoonlief wat teleurgesteld, want helaas was de actie met de speciale mok, dit jaar niet meer. Jammer...

Maar niet getreurd, nog genoeg leuks te doen, op naar de vogelrock, die een mooie kerstmuts op had. Aangezien niet iedereen van het gezin van achtbanen houdt, ging alleen Jordy er met papa in. De rij was kort, dus ze waren zo weer terug. Daarna onze favoriet: Carnaval Festival! Een attractie voor jong en oud, met een liedje wat je heel de dag niet meer uit je hoofd krijgt! Yara vindt het geweldig. 

Ruigrijk

Ruigrijk kunnen we natuurlijk ook niet overslaan, Dus als eerste de Baron, hier was ik nog niet in geweest. Dus samen met Jordy erin. Ieks deze was toch wel een beetje eng, maar wel super gaaf!

Lars is niet zo'n thrillseeker dus hij wou graag in de Oude Tuffer. Toet toet! Daar komen ze aan hoor :-) 

En voor je het weet, is de dag al weer bijna voorbij, Dus nog een snelle route door het sprookjesbos. Even op zoek naar het nieuwe sprookje. De 6 zwanen. Heel eerlijk, dit viel toch wel wat tegen, we hadden er iets mer van verwacht. Binnen 30 sec sta je weer buiten. Een klein rondje in de zwaan en klaar.. Maar ach, wel mooi gemaakt.

Ook de show Ravelijn, hadden we nog snel meegepikt, blijft mooi.

Heerlijk genoten..

De kinderen en ook papa en mama hebben weer enorm genoten van een heerlijke dag, vol met magie, en liedjes die je hoofd de komende dagen niet meer uitgaan. En gelukkig ook weinig last van de drukte gehad.

Een park leuk voor de jongste van 1,5, leuk voor de middelste van 8, die eigenlijk bijna nergens in durft, maar hier toch volop geniet, en genoeg te doen voor de oudste van 10, bij wie het niet snel en hoog genoeg kan gaan.

En ook het eten en drinken vind ik de de laatste jaren enorm verbeterd, lekker en genoeg keuze.

Dus kijken nu alweer uit naar de volgende keer Efteling.

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.