Mattel Play | Het perfecte peuter & kleuter uitje!

Gepubliceerd op 5 september 2020 om 16:51

Is jou kind ook zo dol op brandweerman Sam, Thomas de trein of Angelina Ballerina? Dan moet je echt een keer naar Mattel Play in Sevenum gaan.

Mattel Play

Mattel Play 

Kom spelen, bouwen, dansen & rolschaatsen bij Mattel Play! Sevenum. Het is de ideale wereld, die het hele jaar geopend is, je kunt er spelen, knutselen en ontdekken. Mattel Play! prikkelt de creativiteit en de verbeelding van kinderen én ouders. Alles is gericht op leren met plezier en het ontwikkelen van de sociale vaardigheden.

 

Brandweerman Sam

Zodra je de wereld van brandweerman Sam binnengaat krijg je eerst een stoere helm zodat je alvast lijkt op een echte brandweerman/vrouw. Er staat namelijk een huis in brand! Wat de kinderen kunnen blussen. Maar niet alleen Sam heeft je hulp nodig. Dieuwertje, de moeder van Norbert heeft haar eigen winkeltje en kan wel wat hulp gebruiken met de boodschappen uitzoeken en de kassa bedienen. Er is hier heel veel te beleven. Leer zeemansknopen leggen, blus een brand vanuit de boot, kruip door de grotten en sjees van de glijbaan!

Thomas de trein

In de wereld van Thomas de Trein kun je ook  genoeg ontdekken. Er is een groente- en fruit sorteerstation, je kunt je eigen locomotiefje laten rijden op de rails, er is een tandwielspel en een grote ballenbak waar Harold de Helikopter vliegt. De kids kunnen hier klimmen, klauteren en glijden. Je kunt lekker puzzelen en blokken laden en lossen. Ook kun je springen in de blokken bakken.

Thomas de trein

Angelina Ballerina

In de wereld van Angelina kleurt alles een beetje roze, er staat ook mooi paviljoen waar muziekinstrumenten liggen,waar mee gespeeld kan worden. Ook is er een balletzaal, waar je een tutu kunt aantrekken en kan dansen op de muziek. Als de kinderen goed geoefend hebben kunnen ze door de gordijnen zo het podium op en optreden voor papa en mama. 

 

Angelina Ballerina

Bob de bouwer

De kinderen kunnen in de wereld van Bob van alles bouwen, zo ook in de werkplaats van Wendy. Maar je kunt ook Bob zijn favoriete broodje bouwen. Verder staan er kruiwagens en liggen er rubbere stenen en kun je helpen mee een huis te bouwen en staan er graaf kraantjes om te graven.

Middenin de ruimte staat een grote Scoop,de gele graafmachine waar je zelf achter het stuur kunt kruipen.

 

Bob de bouwer

Mega bloks

Ook kun je zowel beneden en boven bouwen met blokken, beneden is een bouwhoek waar gebouwd kan worden met grote mega blokken en boven kun je met wat kleinere blokjes hele kunstwerkjes maken. Er zijn zelfs green screens waar met de blokjes hele filmpjes gemaakt kunnen worden.Rollerdisco

Toen wij er waren was dit gedeelte dicht, maar Mattel Play heeft ook een rollerdisco waar je kunt rolschaatsen op muziek en met gave discolampen.

Park info

Entreeprijs 10+ jaar                     €5,00

Entreeprijs kinderen (2 t/m 9 jaar)    €8,75

Entreeprijs kinderen/baby’s (0-1 jaar) Gratis

 

Geschikte leeftijd: Denk zelf dat het leuk is vanaf 2 jaar t/m 6 a 7 jaar.

 

Wat vonden wij ervan?

Ik was samen met Yara (2 jaar), in het begin dacht ik, is dit het nou? Hier zijn we zo klaar, maar Yara vond het geweldig! 

 

In het begin was ze even verlegen met al die andere kindjes, maar al snel had ze de smaak te pakken en ging ze alles ontdekken. Overal was wel iets te zien, van alles te doen, blokken, het winkeltjes bij brandweerman Sam, alles inladen en weer uitladen, lekker frotten. 

 

Later zag ik pas dat er ook een bovenverdieping was, dit had ik in het begin niet door, dus het is ook een stuk groter dan ik dacht.

 

Alles is super mooi aangekleed, helemaal in stijl, de tijd was zo om.

 

Voor sommige dingen is Yara nog wat klein, maar er is genoeg te doen voor haar leeftijd.

 

Het was echt erg leuk en we zullen hier zeker vaker komen.

 

De dag na ons uitje kwam Yara al naar me toe met een treintje van Thomas en vroeg ‘ Yara ballenbak??’ 

 

Is jouw kindje ook helemaal gek van Bob de bouwer, Angelina Ballerina of een van de andere Mattel Play figuren? 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.