Gastblog Poldermama | De Orchideeënhoeve

Gepubliceerd op 12 september 2020 om 07:00


Het is weer september en dat betekent dat de regenachtige dagen er weer aan gaan komen (met uitzondering op volgende week). Op van die druilerige dagen wil je er soms even uit met de kids. De Orchideeënhoeve in Luttelgeest is op zulke dagen echt een aanrader en Belinda (Poldermama) gaat hier maar al te graag naartoe!

Een erg mooi overdekt junglepark waar je het idee hebt dat je door de tropen wandelt. Zowel jonge kinderen die net kunnen lopen als oudere kinderen vermaken zich hier prima, maar ook als ouder kijk je hier je ogen uit!

Amazone regenwoud

Je begint hier in de amazone regenwoud een prachtig mooie orchideeëntuin. Je hebt echt het gevoel dat je een echt regenwoud binnenstapt en je voelt de tropische luchtvochtigheid. Je ziet hier de kleurrijkste bloemen, bomen en planten. Als je houdt van wat meer uitdaging heb je avontuurlijke routes, waarbij je over rotsachtige paden klautert of over een grote gammele touwbrug loopt. Als je geluk hebt, schieten de aapjes voor je voeten langs. Deze wonen hier ook en zijn niet te bang om zich te laten zien! Miel kreeg het zelfs voor elkaar om deze ondeugende aapjes te aaien.

Ondertussen zie je telkens de koikarpers en de schildpadden in de kleine riviertjes zwemmen en liggen. Op sommige plekken heb je palen staan met voer voor de vissen, dus wat muntgeld meenemen is wel handig! Op een gegeven moment kom je bij een grote bak met meterslange vissen die je een garnaaltje kunt voeren. Als je doorloopt kom je bij een rots en zie je een prachtige waterval naar beneden kletteren. Hier heb je leuke kronkelweggetje en je ziet regelmatig een schildpad zonnen langs de oever. Leuk om met de kinderen op zoek te gaan naar de schildpadden en maak er meteen een spelletje van: hoeveel schildpadden kunnen wij tellen?

Lori tuin

Hierna kom je uit bij de Lorituin waar de lori’s luidruchtig rondvliegen. Je kunt deze tuin betreden met een voederbakje in je hand en de lori’s zullen meteen op je af gaan komen. Grote kans dat ze op jouw arm, schouder of zelfs hoofd landen. Een leuke belevenis voor kinderen die hier niet bang voor zijn. Uiteraard is er ook een vogelvrije route, waarbij je langs deze tuin loopt en alsnog de lori’s vrolijk heen en weer ziet vliegen. Dit is de route die wij altijd nemen, aangezien de jongens de vogels nogal angstig vinden. Als je verder loopt, kom je bij de citruslaan waar je allerlei tropische fruitbomen kunt bekijken. Ook kun je er informatie vinden over het fruit. Het ligt aan het seizoen, maar je hebt hier ook een citrusbar waar je nog even kunt zitten en een lekker drankje kunt nemen.

Dagje uit Orchideeënhoeve

Als je weer verder bent gegaan, kom je langs allemaal kleine oude trekkertjes waar je nog even op kunt zitten. Vooral voor de trekker fans onder ons een erg groot succes en meteen een leuk fotomomentje! Hierna kom je in een onwijs grote vlindertuin, wat ik begreep de grootste van Europa. Ook hier heb je verschillende routes over bruggetjes en andere weggetjes en steekt er soms een schildpad over de brug. Er sluipt zelfs een leguaan rond en je ziet tropisch vogeltjes rondvliegen. Ze hebben er ook een rupskwekerij en kweken dus een aantal tropische vlinders zelf. Leuk om eens te bestuderen!

De Orchideeënhoeve

Mangrove speelparadijs

Als de kinderen nu echt even uit willen razen, loop je door de orchideeënkwekerij door naar de mangrove speelparadijs. Trek vooral oude kleding aan als je hierheen gaat, want ze kunnen zich hier helemaal uitleven met zand en water. Tip: neem een extra setje kleding mee! Er is een hoekje voor de jonge kinderen met een glijbaan waar ze zelf op kunnen klimmen, ook is er een wipwap te vinden en kunnen ze er op fietsjes rijden. Er stromen allemaal kleine riviertjes waar ze doorheen kunnen lopen en ze kunnen water uit de grond pompen. Daarnaast heb je voor de echte waaghalzen touwbruggen in de lucht en hoge glijbanen. Er zijn hier genoeg bankjes waar je als ouder even rustig kunt zitten en waar je makkelijk afstand kunt nemen van elkaar, als je denkt aan de coronaregels

De Orchideeënhoeve

Mocht je even willen lunchen of een ijsje willen halen, dan moet je tussendoor echt even gaan zitten in de ‘zwevende’ bloementuin. Het is zo mooi daar!! Je hebt echt het gevoel dat je in een bloemenparadijs terecht bent gekomen. Uiteraard ook een mooi moment om een gezinsfoto te maken!

Als de kinderen uitgespeeld zijn, kun je de route weer verder nemen. Je loopt door de stokstaartjestuin waar ze stokstaartjes samen met grote schildpadden leven. Ook is er een mooi aquarium vol met vissen te zien. Kijk van tevoren even wanneer het jungletheater begint, want deze is namelijk ook hier te vinden!


Hoe leuk is het om ook van zo dichtbij flamingo’s te zien. Je loopt zelf overdekt, maar je ziet de flamingo’s heerlijk buiten in het water staan. Verderop is het makirijk en zie je de maki’s in het rond springen. Af en toe kom je er ook één tegen op het pad, best even schrikken!

Jungle rally

Tot slot kunnen de kinderen zich nog goed vermaken bij de junglerally. Ze hebben hier een leuke rallybaan gemaakt waar je met een skelter of een ander autootje doorheen kunt racen. Ben je even klaar met het racen, kun je in een mega zandbak even tot rust komen met graafmachines of vaar je met een bootje door de watervaart heen die ze gemaakt hebben van boomstammen. Er zijn genoeg picknickbankjes en andere plekken om als ouder erbij te zitten.De Orchideeënhoeve

Je eindigt in de winkel waar je erg mooie bloemen, planten, tuin/ huis accessoires kunt kopen, maar natuurlijk ook kinderspeelgoed en knuffels.

Praktische informatie:

entree: kinderen t/m 2 zijn gratis, kinderen 3-12 € 8,50 en volwassen €14.50.

parkeren is gratis en ik zou wel aanraden om met de auto te komen. Het OV in de Noordoostpolder is niet het allerfijnst om gebruik van te maken.

Ik Belinda van poldermama zou dit uitje zeker aanraden voor zowel jonge als oudere kinderen!

Je kunt poldermama volgen op instagram!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.