Een huis kopen, verkopen of verbouwen?

Gepubliceerd op 24 november 2022 om 13:50

Een huis kopen, verkopen, verbouwen, wat is wijsheid in deze tijd? De rentes stijgen op het moment weer enorm, prijzen van huizen dalen. Dus een goed advies in deze tijd is belangrijk.

 

Een huis kopen

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Want om een huis te kopen, hoort vaak ook een hypotheek. Je kunt naar een hypotheekadviseur gaan, maar waarom niet naar een hypotheekplanner? Een hypotheekplanner is een combinatie van hypotheekadviseur en financieel planner. Ze helpen je om de juiste keuzes te maken. Welke hypotheek past het beste bij jou? Hoeveel geld kan ik lenen? Sta ik er financieel goed voor? 

Je krijgt een goed overzicht van wat mogelijk is.

 

Huis taxeren 

Voor de verkoop van je huis hoef je je huis niet te laten taxeren, maar voor ophoging van je hypotheek, voor een verbouwing, of het kopen van een huis in sommige gevallen wel. Als koper mag je maximaal 100% van de taxatiewaarde van een woning lenen.

 

Zoek naar een taxateur in de buurt, Google bijvoorbeeld op: taxateur Venlo, Amsterdam, Groningen en er zullen genoeg taxateurs tevoorschijn komen.

 

Zij kunnen je verder helpen.

 

Nadat je huis is getaxeerd, kun je verder met je plannen. 

 

Dus kies je ervoor om je huis te verbouwen? Of om toch een ander huis te kopen? 

 

Hoe onzeker deze tijd ook is, kijk wat voor jou goed voelt.Een heerlijk plekje waar je je thuis voelt. 

 

Jij kiest het huis en je laat de experts de rest doen.

 

Je eigen thuis

Ruim 2 jaar geleden kochten wij ons nieuwe huis. We wilden graag een ander plekje, vrijstaand, grotere tuin waar de kinderen lekker kunnen spelen.

Zo blij dat we toen ook hulp kregen van hele fijne experts die ons hielpen met de ingewikkelde financiële zaken. Ons inzicht gaven wat mogelijk was, wat wel kon en wat niet. 

 

En omdat toen alles goed geregeld is, hoeven we ons nu nergens meer druk om te maken. Financieel alles duidelijk in kaart gebracht, zodat we nu, maar ook in de toekomst het goed voor elkaar hebben.

 

Nu hoeven we ons alleen nog druk te maken over welke kleur gordijnen we willen, tegels of tapijt, welk kleur op de muur. De leuke regelzaken zijn voor ons. 

 

Na ruim 2 jaar zijn we nog steeds niet helemaal klaar met klussen, maar veel is al gedaan. 

 

Ons huis voelt echt als ons thuis en ik verwacht dat we hier nog heel wat jaartjes blijven wonen. 

 

Heb jij verhuis of verbouwplannen?
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.