Van bouwval tot paleis.

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 12:30

Op dit moment zitten we echt midden in de verbouwing van ons huis, ik dacht ik geef jullie een update van hoe het gaat.

Want hoe leuk het ook klinkt, dat is het echt niet altijd.

Met 3 rondlopende kids, 2 drukke banen en ook nog eens de tijdsdruk die bij een verbouwing komt kijken is het ooit best wel veel.

 

Help mijn man is klusser

Toen we dit project aangingen hebben we dit eerst heel goed besproken, Giedo zou buiten zijn normale baan heel veel tijd moeten besteden aan de verbouwing van ons huis, wat hij zelf kan doet hij zelf, sommige dingen besteed hij uit.

Dat zou dus wel betekenen dat ik er met de kinderen grote deels alleen voor zou staan tijdens de verbouwing en dat we voor elkaar als partners al helemaal geen tijd hebben.

En dat is af en toe best lastig, op het moment moet ik op mijn werk ook veel uren draaien ivm vakanties van collega’s en dan sta je er thuis ook nog eens alleen voor.

Ik weet het is voor een goed doel, maar leuk is anders.

En voor Giedo natuurlijk al helemaal, hij werkt 40 uur en alle vrije tijd die hij heeft moet hij thuis verder klussen.

 

Tijdsdruk

Je maakt voordat je gaat verbouwen een planning, je moet immers ook al plannen wanneer de stukadoor komt, wanneer de keuken komt, wanneer de vloer gelegd wordt, maar dit levert dus ook wel wat stress op, want het ene moet wel klaar zijn voordat het andere kan gebeuren.

Deze week is het nog even druk voor Giedo, want alle gipsplaten moeten nog tegen het plafond, de muren moeten voorgesmeerd worden voor de stukadoor, want maandag komt hij alles stuccen.

Het huis zal er dan ook al meteen heel anders uitzien en de grootste druk is er dan vanaf, want de keuken komt pas 14 oktober.

 

Langzaam weer alles opbouwen

En na weken slopen, gaan we nu dus alles weer opbouwen en dat is natuurlijk ontzettend leuk.

Je ziet hoe alles weer mooier wordt, het plan wat je voor ogen had wordt steeds beter zichtbaar in het echt.

Ik droom nu al over die mooie keuken, dat ik lekker kan gaan bakken en kokkerellen, want ben die eenpansgerechten, friet en broodjes knakworst nu wel beu.

Ook ben ik al aan het bedenken wat ik nog allemaal voor spulletjes in de keuken wil. Een koffiezetapparaat heb ik al aangeschaft, maar op mijn lijstje staan nog wel meer dingen, zoals een nieuw messenblok.

Maar ook mooie aankleding voor in de woonkamer.

Maar goed dat komt allemaal wel een keer, eerst de belangrijke dingen.

Eindelijk een beetje rust

Nadat de keuken geplaatst wordt, volgt die week erna de vloer en de week daarna komen de meubels.

En ook al moet er dan nog genoeg gebeuren, boven, de zolder en de afwerking van alles. Komt er dan toch ook wel een beetje rust.

Even weer tijd voor het gezin en voor elkaar.

Kunnen we eindelijk boven weg van onze knusse (lees kleine) woonkamertje en ons camping keukentje en kunnen we onder gaan leven, lekker fris, alles mooi. Ik heb er echt super veel zin in en zal jullie het eindresultaat ook zeker laten zien.


Reactie plaatsen

Reacties

Petri
3 jaar geleden

Mooi verhaal Esther
Je hebt maar een goeie klusser
Kun je trots op zijn dat Giedo zo handig is
Het ziet er heel goed uit
Nog veel klus plezier samen