Mijn favoriete keukenhulpjes!

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 19:37

Als je een nieuwe keuken koopt kun je tegenwoordig kiezen uit een hoop luxe.

Je kan het niet gek genoeg bedenken of het is mogelijk in een een keuken..

 

Een ingebouwde koffiemachine, een quooker, een stoomoven, een warmhoudlade, maar er is nog veel meer om uit te kiezen.

 

En dan is de keuken uitgekozen en dan heb je natuurlijk ook de keus uit heel veel losse keukenhulpjes.

 

7 musthaves voor in de keuken.

 

Hier mijn top 7 musthave keukenhulpjes die je echt nodig hebt in de keuken:

 

  1. Een blender, heerlijk om smoothies mee te maken en iets minder gezond maar zeker wel lekker, milkshakes! Hier zijn de kinderen op beide dol, en zo krijgen ze tenminste ook genoeg fruit binnen. Bij de kookwinkel hebben ze genoeg keus, bijvoorbeeld een blender van het merk Magimix.
Blender van het merk Magimix

2.  Een staafmixer, ook dit gebruik ik om de kinderen zonder dat ze het doorhebben groenten binnen te laten krijgen, gepureerde soep, geen tomaat meer te zien nadat de staafmixer zijn werk heeft gedaan. 

3.  Een vacumeerapparaat, je denkt misschien waar heb je die dan voor nodig? Maar voor in de nieuwe keuken heb ik dit apparaatje al aangeschaft, nu we een stoomoven krijgen, kan ik mijn vlees vacummeren en dan langzaam laten garen in de stoomoven, blijkbaar krijg je dan ontzettend mals vlees, dus ik verwacht dit apparaatje vaak te gaan gebruiken. En natuurlijk kun je ook andere spulletjes vacummeren, zodat alles langer vers blijft.

4.   Een keukenmachine, het staat niet alleen mooi in je keuken, je kan er natuurlijk ook van alles mee, slagroom kloppen, cakebeslag maken, pizzadeeg kneden. Lekker makkelijk en snel. Aangezien ik die van Kitchenaid erg duur vond, hebben wij er 1 van het merk Bourgini, doet het goed maar een stuk goedkoper.

5.  Een kaasschaaf, wij hebben altijd een blok kaas ipv plakjes kaas, dus met die kaaskoppen van ons, echt onmisbaar.

 

6.  Klein maar fijn, ik kan absoluut niet zonder mijn knoflookpers, je kunt knoflook ook met een mesje klein snijden, maar ik vind een knoflookpers toch wel ideaal, de smaken komen goed vrij en je handen stinken ook niet. En mijn knoflookpers komt gewoon van de Ikea.

 

7.  Ik heb zolang botte messen gehad, ik irriteerde me er ook ontzettend aan, totdat ik besloot toch maar eens wat meer geld uit te geven aan mijn messen. Ik kocht messen van Victorinox, zowel de brood en steakmessen, echt geen spijt van gehad, super fijn en blijven ook scherp...wel goed opletten met de kids.

Deze keukenhulpjes ontbreken zeker niet in mijn keuken, alle 7 voor mij onmisbaar om er echt een lekkere maaltijd van te maken.

 

En ook de kinderen gebruiken de blender zelf om smoothies en milkshakes te maken.

Bakken met de kinderen is leuker met het gemak van een keukenmachine, ze kunnen zelf al goed overweg met het apparaat, dus leuk om zo samen in de keuken te bakken en kokkerellen.


Wat is jouw favoriete keukenhulpje?

 

 

Deze blog bevat affiliate links en is in samenwerking met Kookwinkel.

 

bron foto:freepik.


Reactie plaatsen

Reacties

Naomi
3 jaar geleden

Staafmixer! Mijn beste vriend in de keuken.

Fera
3 jaar geleden

Een broodbakmachine, broodrooster en handmixer worden hier veel gebruikt en voor het kleinere keukengerei kom je eigenlijk altijd wel een lade tekort in de keuken.