Tips voor veilig trampoline springen

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 om 13:14

De trampoline, kinderen zijn er meestal dol op, maar wij als ouders vinden het vaak ook wel een beetje gevaarlijk.

 

Je hoort toch wel ooit vervelende verhalen, van een kindje dat zich bezeert, iets breekt, of er vanaf valt.

 

Daarom in deze blog een paar tips om het trampoline springen zo veilig mogelijk te maken!

 

Tips voor veilig trampoline springen

 

1. Zorg dat kinderen niet tegelijk springen, maar na elkaar, zo kunnen ze niet tegen elkaar opbotsen, maar ook is dit beter voor de trampoline omdat een trampoline maar een bepaald gewicht aan kan, onderdelen kunnen onstabiel worden als dit maximum wordt overschreden.

 

2.Zorg dat de trampoline stabiel staat, een goede stabiele ondergrond. Ook is genoeg ruimte rondom belangrijk voor de veiligheid.

 

3. Graaf de trampoline in, dit is de meest veilige optie en ziet er vaak ook mooier uit in je tuin.

 

4. Wil je de trampoline niet ingraven? Gebruik dan in ieder geval een goed trampoline net, een net wat stevig is en gekeurd. Vaak zijn de zelfsluitende netten het veiligste, want kinderen vergeten nog weleens de rits of het klittenband dicht te doen.

 

5. Zorg dat je de trampoline regelmatig checkt, zijn alle onderdelen nog goed? Is de veiligheidsrand nog niet versleten? Zit alles nog stevig vast.

 

6. Ook zeker zo belangrijk, leg je kinderen uit dat ze voorzichtig moeten zijn, dat ze ook kunnen vallen of zichzelf kunnen bezeren als ze te lomp doen of niet luisteren naar de regels. Vertel dat oudere kinderen moeten opletten met de kleinere kinderen. 

 

7. Let bij aanschaf van je trampoline op of de trampoline aan de veiligheidsnorm NEN-EN 71-14 voldoet. Let met name op de kwaliteit van het staal, dit moet voldoende dik zijn en een roestwerende (gegalvaniseerde) laag hebben. Een ander punt om op te letten is de beschermrand. Belangrijk is dat deze breed genoeg is, zodat de veren volledig afgedekt worden, en de rand moet dik genoeg zijn (gevuld met foam) om een eventuele val op te vangen. Liever een iets duurdere trampoline kopen, dan een goedkopere maar minder veilige trampoline.

 

Dus wil je dat je kinderen veilig trampoline kunnen springen, probeer dan aan deze tips te denken, maar ook dan, een ongelukje zit soms in een klein hoekje. Maar dat is bij alles.Hebben jouw kinderen een trampoline?

 

 

bron foto:Freepik

Deze blog is in samenwerking met www.trampolines.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.