Een tuinkamer | Haal buiten naar binnen

Gepubliceerd op 18 april 2021 om 07:00

Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met klussen. Binnen in huis is er al van alles gedaan, de tuin is helemaal onder handen genomen, een grote overkapping aan het huis gezet.

Maar dromen mag altijd.

Steeds vaker zie ik het op televisie of op internet voorbij komen, tuinkamers! Een houten overkapping en daar dan glazen schuifwanden tussen.

 

Langer buiten genieten

We zijn echt erg blij met ons mooie huis en voor nu is het huis ook groot genoeg. Maar onze kinderen worden ook groter en dan kan het fijn zijn om een extra ruimte te creëren waar de jongens kunnen chillen. Met hun vrienden kunnen zitten, ook als het niet warm genoeg is om buiten te zitten.

Maar ook voor ons zelf, hoe fijn is het om tot in de late uurtjes buiten te zitten, zonder te bibberen van de kou.

We hebben een heel mooie overkapping aan ons huis laten zetten, maar dit is op een simpele manier te veranderen in een tuinkamer.

Door glazen schuifwanden te bevestigen aan de houten palen, kun je de overkapping dicht maken.

Je behoudt toch het zicht naar je tuin, kunt de glazen schuifdeuren open doen, maar als het wat kouder is dan sluit je de deuren en zit je warm binnen.

Tuinkamer of serre

Een tuinkamer is wel wat anders dan een serre. Een serre is een volledig geïsoleerde ruimte, dus echt een uitbreiding van je woonhuis. Een tuinkamer is niet volledig geïsoleerd. Je kunt er dus behaaglijk zitten, maar het is wel slim om een heater te installeren.

Je ziet de glazen schuifwanden tegenwoordig steeds meer, dit omdat mensen toch graag buiten willen genieten, maar helaas is in Nederland het weer nooit echt te voorspellen.

Zo kun je toch op een simpele manier, langer genieten van het buitenleven. Want is het warm, dan schuif je de wanden open, is het wat kouder doe je de schuifdeuren dicht en zet je de heater aan.

 

Mogelijkheden

Mocht je een nu ook graag een tuinkamer willen, weet dan dat er echt van alles mogelijk is.

Losstaand of vast aan het huis. Maar ook kun je voor allerlei opties kiezen.

LED-spots: Verkrijgbaar in verschillende kleuren en aantallen.

Heaters: Warmtebronnen voor aangename temperatuur onder je veranda.

Zonwering: zonwering die onder het dak wordt geplaatst. Elektrisch of handmatig.

 Screens: zonwering die aan de zijkant en/of voorkant van je veranda hangt.

Voorlopig zijn we thuis nog druk bezig met allerlei andere klusjes, maar in de toekomst lijkt het me echt ontzettend mooi om de overkapping te veranderen in een tuinkamer.

Tot in de late uurtjes genieten van onze mooie tuin, lekker behaaglijk met de heater aan, schuifwanden dicht, genietend van mijn wijntje.

 

Dit artikel is een samenwerking met Verasol


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.