Van babykamer naar kinderkamer

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 07:00

Ons meisje is alweer 3 jaar oud. In haar babykamertje heeft ze niet veel geslapen, want al snel lag ze bij papa en mama in bed. Maar nu vind ik het toch wel tijd voor haar eigen kamertje. Een eigen bedje, een eigen plekje.

Peuterbed of juniorbed

Als eerste gaan we op zoek naar een nieuw bedje. Maar dat is nog best lastig. Gaan we voor een 1 persoonbed, een juniorbed of peuterbedje? Ze is al 3, best groot, maar een 1 persoonbed lijkt meteen zo enorm. En voelt ze zich daar wel fijn in?

Sowieso lijkt het me slim om een bedrand te plaatsen, voor dat ze elke nacht langs haar bed ligt in plaats van erin.

Heel eerlijk, voordat we op zoek gingen voor een nieuw bed voor ons dametje, wist ik niet eens dat er nog een bedmaat is tussen het peuterbed en een 1 persoonsbed. Maar dat is er dus wel: een juniorbed, 160 cm lang, ideaal voor twijfelaars zoals ik.

Dus een juniorbed zal het gaan worden.

Decoratie

Maar een kamer met alleen een bed is natuurlijk heel saai.

Ons meisje heeft het steeds over een Frozen of Minnie Mouse kamer, ik ben dol op Disney maar voor haar kamertje wil ik toch echt iets anders.

Dus samen gingen we kijken op internet, en toen zagen we iets wat we beide super gaaf vonden.

Welk meisje is er nu niet dol op unicorns? Bij Petite Amelie hebben ze een geweldige unicorn lijn, hele mooie muur decoratie voor de kinderkamer, maar ook allerlei andere spulletjes, de lijn heet Lara unicorn.

Een unicorn knuffelhoofd voor aan de muur, opbergmanden, een kleed, beddengoed.

Het ziet er echt super lief uit, maar naast deze lijn hebben ze nog allerlei andere leuke en stoere spullen. Niet zo dol op unicorns? Wat dacht je dan van Leeuw Leo of Kat Kitty.

Nou onze prinses gaat voor de unicorns, dus het shoppen kan beginnen.

Eigen kamertje

Hoe enthousiast ik ook ben over alle leuke spulletjes, toch zal het ook wel raar zijn als ons meisje niet meer tussen ons in ligt.

Zo vaak krijg ik een opmerking ‘Ligt ze echt nog bij jullie in bed?, oh wat erg’ Maar wij vinden dat helemaal niet erg, wij genieten er ook heel erg van. Maar haar eigen plekje creëren is ook belangrijk.

Ons kleine meisje, ons baby'tje in haar eigen grote meiden bed, met haar eigen spulletjes, haar eigen plekje.

Super leuk, maar ook wel spannend! Hoe vaak zal ze uit haar bedje kruipen?

 

 

 

Dit artikel is in samenwerking met Petite Amelie


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.