Gamen het nieuwe buiten spelen.

Gepubliceerd op 15 februari 2020 om 08:45

 

Onze jongens zijn dol op gamen, de Playstation, de Nintendo Switch maar op het moment is het een spelletje op de telefoon en iPad wat favoriet is ‘Brawl stars’  

Een favoriet spel op school, want ik hoor al dagen ‘ oh hij heeft een goud poppetje uit een blauwe doos! En oh ik wil graag nog een rode, het liefst Max!

 

Ik weet totaal niet waar ze het over hebben, maar was eindelijk de grootste fortnite gekte voorbij, nu is er dus Brawl Stars.

 

Maar waarom spelen ze niet buiten?

 

En met regelmaat zeg ik ‘ ga eens op het speelterreintje spelen’ ja maar er is toch niemand mam, en als ze dan uiteindelijk na wat gezeur van mij toch maar gaan kijken, komen ze vaak ook al na 5 minuten terug. Want er is echt niemand..

 

Zit dan serieus het hele dorp te gamen??

 

Waar wij vroeger buiten aan het knikkeren waren, touwtje springen, flippo’s verzamelen.

 

Zijn ze nu vooral bezig met telefoontjes, computers en iPads. En wie heeft de coolste poppetjes bij Brawl Stars.

 

Ze hebben bij ons wel maximale schermtijd per dag: door de weeks 2 uur per dag, weekend 3 uur.

Dit is al best veel vind ik, maar als de tijd op is, zitten ze zich soms ook echt te vervelen, wat moeten we nu toch doen?

 

Jammer

 

En ooit vind ik dat wel jammer, de hele tijd die stomme schermpjes. Ga toch naar buiten!

 

Maar aan de andere kant, ik laat het ook zelf toe.

Het is nu eenmaal ook 2020, tijden veranderen, kinderen veranderen.

En ja zoveel kinderen doen het, dus waarom mijn jongens niet.

Maar ik wil graag dat ze toch ook nog andere dingen kunnen verzinnen dan alleen gamen, meer fantasie en interesses. En met vriendjes in real life spelen in plaats van ieder achter hun eigen schermpje en al pratend via de headset.Het mooie weer

 

Maar het moet maar snel weer mooi weer worden, want dan stuur ik de jongens toch maar weer eens wat vaker naar buiten. Hopelijk denken andere ouders er ook zo over en dan zijn er genoeg kinderen op het veldje om mee te spelen, lekker vies worden, met die luie kont van de bank en lekker rennen, klimmen en hutten bouwen..

Gamen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.