Corona | Kids thuis van school, wat kunnen we doen?

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 07:00

En dan zijn de kids minimaal 3 weken thuis van school, misschien zelfs nog wel langer..

 

En we kunnen bijna niet de deur uit, dus wat moeten we in godsnaam al die dagen doen?

 

Nou hier wat leuke activiteiten die je thuis kunt doen of buiten zonder dat andere er last van hebben:

 

 

  1. samen bakken: koekjes, cakejes, taarten, maakt niet uit, gezellig samen bakken.

 

   2. spelletjes doen: zoek wat leuke spelletjes uit de kast en houdt een spelletjesmiddag of avond.

 

 1. Bioscoopavond: zoek een leuke film uit, popcorn erbij, lampen uit, gezellig.

 

 1. Escaperoom maken:  Heb je een hangslot of cijferslot? Maak wat puzzels, raadsels en creëer een escaperoom. Laat de kinderen door middel van de raadsels en puzzels op te lossen de codes van de sloten vinden of de plek waar de sleuteltjes liggen.

 

 1. Laat de kinderen het avondeten kiezen en zelf koken.

 

 1. Gaming toernooi: samen met de kids toernooitje Fifa, Fortnite of Mario kart. Maak er een wedstrijdje van. Wie is de beste van de avond? Kunnen papa en mama winnen van de kids?

 

 1. Knutselen:  bijvoorbeeld al voor Pasen, paastakken versieren, paaseieren versieren. Action heeft ook allerlei leuke knutselspullen voor de Pasen.

 

 1. Laat de kinderen hun eigen boek maken: laat ze op de laptop/computer  hun eigen verhaal typen en ook hun eigen tekeningen erbij maken en bundel het tot een mooi boek.

 

 1. Heb je laserguns of nerfpistolen? Houdt een lasergame of nerfgevecht. Maak eventueel wat verstopplaatsen, obstakels om het iets moeilijker te maken.

 

 1. Ga samen foto’s uitzoeken en fotoalbums maken. Ik lig ruim achter met inplakken, dus waarom niet samen met de kids? Zo kun je ook samen nog lachen om al die oude foto’s.

 

 1. Laat de kinderen hun eigen vlog maken, wie weet worden ze wel de nieuwe Enzo Knol of Dylan Haegens!Aangezien je misschien toch ook wel even naar buiten wil, hier ook nog een paar leuke activiteiten die je buiten kunt doen, zonder dat je teveel andere mensen tegenkomt.

 

 1. Het mooie weer komt eraan, dus  ga lekker een stuk fietsen.

 

 1. Geocaching: download de app en ga op zoek naar cathes. voor de kids is het een soort schatzoeken, echt een aanrader.

 

 1. Maak een speurtocht en ga op pad.

 

 1. Maak buiten in de tuin een parcour, bijvoorbeeld: springen op de trampoline, dan zigzaggend om de pionnen, dan zaklopen naar de muur en terug naar de trampoline en daar afsluiten met een gave truc.

 

Maar dit parcour kun je natuurlijk maken zoals je zelf wilt.Dus wees creatief en voor je het weet is het Corona virus voorbij en zitten de kids weer op school. Geniet van elkaar, maak er het beste van, zorg goed voor elkaar.
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.