Wat voor moeder ben ik?

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 16:00

Het liefst zou ik zeggen:

 

Een hele lieve, grappig, zorgzame moeder, die duidelijk is, veel met de kinderen speelt en heel veel van haar kinderen houdt.

 

Nou dit was de moeder die ik ooit dacht te worden, maar niet de moeder die ik nu de dag ben.De lieve moeder?

 

Nee lang niet altijd, ik kan soms best wel mopperen, schreeuw dan zelfs wel naar de kinderen. achteraf heb ik dan wel spijt en bied de kinderen dan mijn excuses aan, maar ja het het is dan wel al gebeurd. Heel eerlijk het is ook niet altijd makkelijk, 3 drukke kinderen om je heen, de ene nog drukker dan de andere. Oren, die zitten eraan maar die doen het niet, ja dan raakt mijn geduld wel eens op.

 

De grappig moeder?

Heel grappig zullen ze me niet vinden, maar we lachen genoeg in huis.

 

De zorgzame moeder?

 

Ik ben een heel zorgzame moeder, maar als er echt iets gebeurd, heb je niks aan mij. Ik raak meteen in paniek, ik begin nog harder te huilen dan mijn kind huilt. Zo viel Yara pas recht op haar gezicht, in plaats van haar te kalmeren en te kijken wat er aan de hand is, begin ik te huilen en zit ik tegen het hyperventileren aan..echt heel erg, maar ik vind het verschrikkelijk om te zien dat mijn kind pijn heeft en ik blokkeer dan. 

.

 

De duidelijke moeder?

 

Oh jee, nu moet ik eigenlijk ja zeggen, want aangezien 1 van mijn kinderen autisme heeft, is dit dus wel heel belangrijk. Maar heel eerlijk ik ben een chaoot, ik veroorzaak zelf een hoop onrust in huis. Maar ik werk eraan, probeer duidelijkheid te geven, maar helaas gaat dit niet altijd goed. 

 

Maar als ik zie dat de onduidelijkheid echt te veel wordt bij mij kind, dan probeer ik echt even de rust en de tijd te nemen om hem die duidelijkheid in zijn hoofd te geven.

 

Dus ik ben aan het leren.

 

De moeder die veel met zijn kinderen speelt?

 

Dit dacht ik vroeger echt, dat ik heel de dag met de kinderen zou spelen, bordspelletjes, knutselen, buiten spelen.. Maar ook hier faal ik enorm in. Zo nu en dan een bordspel, doen we zeker en dat is dan ook echt wel gezellig. Het knutselen? Ik probeer het af en toe, maar ben totaal niet creatief. En het buiten spelen? Ja hun spelen en ik lig in de hangmat..

 

Wel maken we vaak uitstapjes, dagjes wegweekendjes wegvakanties, daar zijn we dol op.

 

De moeder die heel veel van haar kinderen houdt?

 

Ja ook al mopper ik wel eens, ook al heb ik niet altijd even veel tijd voor ze, zit ik veel te vaak op die stomme telefoon, speel ik te weinig spelletjes.. ik hou ontzettend veel van mijn kinderen, ik knuffel veel met ze, kus ze genoeg, zeg elke dag hoeveel ik van ze hou, laat ze merken hoe trots ik op ze ben, vertel ze hoe goed ze zijn in dingen.

Dus ja ik denk dat mijn kinderen heel goed weten dat ik heel veel van ze hou.

 

Dus wat voor moeder ben ik?

 

Nou dus niet de lieve,grappige, zorgzame, duidelijke, veel spelletjes spelende moeder..

 

Maar de mopperende, lieve, chaotische, zorgzame, paniekerige, uitstapjes makende moeder die heel veel van haar kinderen houdt..

 

En daar ben ik helemaal oké mee..


En wat voor moeder ben jij?
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.