Het verschil tussen een jongen en een meisje

Gepubliceerd op 28 maart 2020 om 06:54

Toen ons meisje nog niet geboren was en we dus alleen 2 jongens hadden, kreeg ik vaak te horen, ja maar een meisje is veel anders..een meisje is veel pittiger.

 

Ik dacht vaak, jaja het zal wel meevallen, wat is er nu toch zo anders aan een jongen of een meisje?

 

Nou...ik moet zeggen nu Yara er is, snap ik die opmerkingen wel, een meisje, of in ieder geval Yara is toch echt wel een ander verhaal dan die 2 jongens van ons..

 

Wat de grootste verschillen zijn tussen Yara en onze jongens? Nou dat zal ik je vertellen.

 

Eigen willetje

 

Oh oh oh, wat een krengetje kan ze zijn zeg, mevrouwtje weet precies wat ze wil en hoe ze het zal krijgen. En ze weet ook precies wat ze niet wil, Nee is nee!

 

Als ze in haar hoofd heeft dat mama haar moet helpen met haar schoenen, nou dan hoeft papa het ook echt niet te proberen.

 

Als ze met papa in de bus wil, nou dan stapt ze de auto niet in hoor.

 

Nee, nee, nee..

 

Ze gooit haar charmes in de strijd

 

En wat kan ze de mannen en eigenlijk iedereen, nu al om haar kleine vingertje winden.

Met haar lieve lachje, met haar lieve stemmetje, heel de dag horen we ‘ kom kom’ en haar handje wat ze dan uitsteekt, vragende blik, lieve oogjes...oké Yara we komen wel weer met de Toet Toet auto’s spelen..

 

Poppenmoedertje

 

Ja onze jongens hebben ook wel ooit met een pop gespeeld, maar Yara is echt al een moedertje.. de pop krijgt kusjes, wordt geknuffeld, moet mee in de kinderwagen, krijgt een flesje, krijgt een speentje. Ze zorgt heel goed voor haar baby.

 

Gillen

 

Als je denkt de maandelijkse alarm sirene gaat weer, nee hoor het is Yara.

Gillen dat ze kan, het lijkt haar niet eens moeite te kosten, ze doet haar mond open en er komt me toch een geluid uit! En waarom? Gewoon, zomaar.

 

Dansen en zingen 

 

Yara danst heel de dag, rondjes draaien totdat ze duizelig is, ze probeert mee te zingen, in de handjes klappen, elke dag weer opnieuw.

 

Tuurlijk danste de jongens ook wel eens, maar vergeleken met Yara maar heel af en toe.

 

Ze is op het moment ook helemaal dol op Juffrouw Roos, het liefst begint ze s morgens om 6.00 al, meezingen en dansen met ‘Oos’

 

Elk kindje is anders 

 

En of dit nu typische verschillen zijn tussen jongens en meisjes? Dat denk ik niet, elk kindje is natuurlijk anders. Maar bij onze jongens en ons meisje zijn deze verschillen wel heel duidelijk.

 

En dat is gelukkig ook zo leuk, die verschillen..

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.