1e paasdag | Wat gaan we doen?

Gepubliceerd op 11 april 2020 om 13:57

Het is morgen 1e paasdag en we zijn gezellig thuis met het gezin.

 

Aangezien we in Nederland in een intelligente lockdown zitten, zal het een andere Pasen worden als normaal.

 

Niet met de familie met zijn allen aan de Paasbrunch, niet met opa en oma gezellig naar een pretpark.

 

Dus we moeten wat bedenken wat we dan kunnen doen.

 

Dus hier wat tips, die je thuis kunt doen op 1e paasdag.  • begin de dag zoals je andere jaren waarschijnlijk ook deed, met een gezellig paasontbijt.

 

  • Ga paaseieren zoeken in de tuin.

 

  • Maak je eigen paasei: bij de Action hebben ze dit jaar ‘ create your own easter egg. In dit doosje zit een mal, chocolade en smarties. Je moet de chocolade smelten, in de mal gieten, smarties erop en klaar is Kees. Leuk voor de kids om even bezig te zijn.

 

  • En als we toch bezig zijn, laat de kinderen eieren schilderen, of beplakken met leuke stickers. Bij meerdere winkels krijg je bij de eieren nu stickers om erop te plakken.

 

  • Als je toch thuis zit, heb je ook alle tijd om een leuk spel te spelen,dus pak een leuk bordspel uit de kast.  Eventueel zelfs in paasthema, Snuffie hup, bunny hop of voor de allerkleinste, Nijntje verstoppertje spelen.

 

  • En het wordt dit weekend super mooi weer, dus laat de kinderen lekker buiten in de tuin spelen, doe de zandbak open,verstop eventueel paaseitjes in de zandbak en laat ze die opgraven, zet een watertafel neer, ga een paastekening stoepkrijten of krijt een hinkelpad, of voor de echte bikkels zet het zwembad op en plons er lekker in.

 

  • En wat is nu beter dan de dag af te sluiten met een heerlijke bbq, ijsje erna.

 

Nou zo krijg je de dag toch goed gevuld en is het helemaal niet zo erg om thuis te zitten, het lijkt wel een vakantiedag. Heerlijk toch.

 

Fijne eerste paasdag allemaal!!

 

Morgen een blog met tips, voor dingen die je op een veilige manier buitenshuis kunt doen! Leuk voor 2e paasdag.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.