Top 10 buiten speelgoed voor peuters & kleuters

Gepubliceerd op 27 april 2020 om 18:23

De zomer komt er weer aan en er is ontzettend veel keus qua speelgoed voor kinderen. Maar wat is nu echt leuk? Waar spelen de kinderen langer mee dan een paar minuten?

in deze blog vind je mijn top 10 voor leuk buitenspeelgoed voor peuter en kleuters. Dingen die mijn kinderen leuk vonden op die leeftijd. En waar de jongste die nu bijna 2 is, veel mee speelt.

Top 10 buitenspeelgoed voor peuters en kleuters.

 

  1. Hoe simpel, maar op 10 gewoon een bal. Gooien met de bal, schoppen tegen de bal. Leuk toch. En je hebt allerlei verschillende maten en soorten. Een Frozen bal of een bal van Paw Patrol, gegarandeerd een geslaagd kado.

 

  1. De loopfiets, niet alleen leuk, maar ook erg goed voor de motoriek van kinderen, zet ze hier maar vaak genoeg op en ook het gewone fietsen zal daarna makkelijker gaan. Ze leren al de balans te houden, dus de stap naar fietsen wordt kleiner.
  1. Trampoline, Ons meisje wil heel vaak op de boem boem, natuurlijk nog niet echt springen, maar ze vind het super leuk om erop te lopen en zich dan te laten vallen. 

 

  1. De tent met kruiptunnel, kamperen in de tuin? Picknicken in je eigen tent? En dan ook nog eens met een leuke tunnel...gaaf hoor!

 

  1. Bellenblaas, heel simpel en goedkoop, maar erg leuk. Je hebt het voortaan in allerlei maten en vormen. Kinderen vinden het prachtig, al die bellen die wegwaaien. Let wel op, want soms kan het sop vlekken in de kleren veroorzaken die er niet meer uitgaan! Dus trek oude kleren aan.

 

  1. De schommel, lekker schommelen in de tuin. 

 

  1. Aqua play, dit is iets waar onze jongens vroeger uren mee hebben zitten spelen, water, bootjes en varen maar. Je hebt meerdere varianten, maar degenen in kofferformaat zijn wel heel makkelijk, je klapt hem dicht en kan hem ook makkelijk meenemen. Waterspeelgoed doet het altijd goed!
  1. Een glijbaan, welk kind is er niet dol op, een beetje spannend, maar wel heel leuk.

 

  1. Een zandbak, heerlijk viezerikken met zand. Een schepje, emmertje, vormpjes en je kind is er wel even zoet mee. Ons meisje kan een hele tijd bezig zijn met alleen maar zand in en uit de emmer te scheppen.

 

  1. Onze absolute topper, de watertafel! Deze kreeg ons meisje vorig jaar toen ze 1 jaar werd en ze heeft er de hele zomer mee gespeeld. Ook nu, nu het mooie weer er weer is, is ze er weer meteen volop mee gaan spelen. Zelf hebben we de tafel van Little Tikes, de Fountain Factory. Er zitten veel leuke opties op, dus ze kan er van alles meedoen.

Deze top 10 is echt onze favoriet, hier is heel veel mee gespeeld bij ons.

Dus hopelijk heb je wat leuke cadeau ideeën voor peuters & kleuters opgedaan en beleven jou kinderen deze zomer ook veel speel plezier.

 

(De links bij de foto's zijn affiliate links, ze brengen je meteen naar de webshop )


Reactie plaatsen

Reacties

BlogEnBeauty
4 jaar geleden

Komt me eigenlijk allemaal bekend voor. Bijna alles wel gehad, nu is ze al wat ouder.

nicole orriens
4 jaar geleden

Wat een leuke spullen allemaal. Zo krijg je de kinderen wel van hun schermpjes af, en naar buiten!

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaar geleden

Oh ik zou hier als kind zo blij mee zijn geweest haha!

Tessa
4 jaar geleden

Wat een leuke tips. Ik kan me nog herinneren dat wij thuis een schommel in de gang hadden, omdat we geen tuin hadden

Bjorn
4 jaar geleden

Een bal, een glijbaan, een zandbak, eigenlijk gun je dat ieder kind. Ik heb een paar pubers in huis, maar die bal, allemaal pakken ze daar op zijn tijd naar hoor, gewoon, simpel, bewegen met een bal!! En stiekem geef ik er zelf ook wel eens een trap tegen....

Marijke Abdoella
4 jaar geleden

Wat een leuke blog! Toevallig zat ik laatst ook aan een loopfiets voor mijn dochtertje te denken, degene die ze heeft word namelijk te klein.

Zo'n tunneltent is ook super leuk, je hebt me wat inspiratie gegeven, thanks!