10 dingen waar je aan merkt dat je oud wordt...

Gepubliceerd op 20 juli 2020 om 16:03

Ik werd moeder toen ik 23 jaar oud was, vrij jong, maar ik zag vooral veel voordelen om jong moeder te zijn.

 

De kinderen zouden een jonge vlotte moeder hebben, die haar kinderen goed begrijpt.

 

Maar ik merk toch steeds meer, dat ik toch echt ouder wordt.

 

Ik snap niet alles meer, lijk steeds meer mijn eigen moeder, die ik weleens uitlachte als ze weer iets niet snapte.

 

In deze blog, 10 dingen waaraan je merkt dat je niet meer zo’n jong ding bent, dat zelfs de kinderen je ook echt oud noemen.

 

  1. Tiktok: waarom? Hoe? Wat is er leuk aan? Ik snap het niet en zie er ook echt de lol niet van in. Ze blijven scrollen en kijken, zelf filmpjes maken, maar moeders snapt het niet.
  2. De tekenfilms van nu: gumball & Darwin, Teen titans Go, wat een drukke hysterische tekenfilmpjes,veel geweld, veel prikkels, wij keken vroeger toch veel leukere dingen.. Telekids, Carlo & Irene, de troetelbeertjes, Ovide en zijn vriendjes.
  3. Mama gaat een keer op stap, een keer die staart uit, die spijkerbroek uit. Eerste wat ik hoor ‘ lelijk!’ wat? Ja losse haren bij jou is echt niet mooi hoor...nou en bedankt!!
  4. De rages van nu bijvoorbeeld:Pokemon kaarten ruilen & sparen…Waarom koop je zo’n dure kaartjes? En hoezo, een V kaart, VMax kaart..huh?  Wij waren vroeger blij met de flippo’s in de chips. En zelfs als ik daar aan denk..Dat zou nu echt niet meer kunnen, speelgoed in de chips, mijn moeder moest wat zakken chips kopen vroeger hoor.
  5. De feestje van nu, wij hadden vroeger klassenfeestjes in groep 8, heel de klas, muziek aan, en dan gingen we schuifelen, chips eten, cola drinken. Nou de oudste die nu naar groep 8 gaat, kijkt me aan of ik iets heel vies zeg, schuifelen? Nee bah..
  6. En dan de bedtijd, ik dacht het is vakantie, nou dan mogen zo om 22.00 naar bed...dat is toch wel erg laat..dan krijg je ‘Nou al??’Heel de klas mag 23.00 of later… ja maar jongen dan lig ik zelf al in bed..want ik ben gewoon oud...uh..moe..
  7. En dan pretparken, ik ben er helemaal dol op, maar ook hier merk ik dat ik oud word, de achtbanen, ik kan er helemaal niet meer zo goed tegen, wordt echt duizelig. En dan nog maar niet te praten over de theekopjes, daar kan ik gewoon echt niet meer in, word  kotsmisselijk.
  8. Die filmpjes op instagram, dat je ineens andere kleren aan hebt, of dat een taart de oven in gaat en dan ineens klaar is..Dit hebben mijn kinderen gewoon vorige week voor mij moeten doen, ik kreeg het niet voor elkaar. De jongens zijn 9 & 11, ‘kom maar mam’ , dan doe ik het wel. 
  9. En alcohol drinken, ik doe het echt nog maar minimaal, meer als 2 wijntjes op een avond, ik kan er gewoon niet tegen. Krijg het heet, lijken wel opvliegers.. en het idee om een kater te hebben, oh nee, daar heb ik echt geen zin meer in.
  10. Met de kinderen mee dansen, weer die blikken hoor, vol afschuw, nee mama, je kan echt niet dansen. Doe maar niet..

 

Het idee dat ik een coole moeder zou zijn, ik had misschien toch iets te hoge verwachtingen.

 

Ik ben in hun ogen toch wel gewoon oud, maar gelukkig zijn ze toch wel heel blij met me.

 

Als ze buiten spelen met vriendjes en ik wandel langs met hun zusje, ze doen gelukkig nog niet of ze me niet kennen, ze komen gewoon nog naar me toe en ik krijg zelfs een knuffel.. dus dan maar niet zo hip en een beetje een oude doos..

 

Hebben jullie ook voorbeelden waaraan je merkt dat je oud wordt? Ben benieuwd!

Meer zien van die oude doos en de kids? Check instagram..


Reactie plaatsen

Reacties

Ruud Tijssen
3 jaar geleden

Het is toch weer elke generatie hetzelde. Tjonge jonge

Annieka
3 jaar geleden

Heerlijk geschreven, ik las Ovide en zijn vriendjes en moest toen wel doorlezen 😂

Mama’s dagje uit
3 jaar geleden

Haha, ja dat waren nog eens tekenfilmpjes he!?

Raïssa Bruijn
2 jaar geleden

Haha, super leuk om te lezen. Ik kan ook niet meer zo goed tegen de wijntjes en Tiktok? Snap ik ook niet ...