Wanneer ben je een goede moeder?

Gepubliceerd op 29 juli 2020 om 08:35

Ben ik een goede moeder? Doe ik het allemaal wel goed? Is zij een betere moeder dan ik?

 

We willen allemaal een goede moeder zijn,de perfecte moeder bestaat niet, maar een goede moeder wanneer ben je dat?

 

Alles volgens de boekjes?

 

Je leest er zoveel over, je hoort er zoveel over.

De een weet het nog beter als de ander, iedereen heeft een mening, maar hoe moet het nou?

 

Dat valt niet te vertellen, want elk kind is anders, dus elke opvoeding hoort anders te zijn.

 

De buurvrouw kan wel zeggen dat je kind elke dag groente moet eten, tante Truus kan wel zeggen dat het niet normaal is dat een kind in het bed van haar ouders slaapt.

 

Maar hoe weet tante Truus nu wat goed is voor mijn kind?

 

Misschien heeft mijn kind die geborgenheid wel gewoon nodig, ook al staat het niet in de boekjes.

 

Misschien ben ik wel juist een hele goede moeder, omdat ik zie wat mijn kind nodig heeft ook al staat het niet in die boekjes…

 

Zo kan je er natuurlijk ook naar kijken, in plaats van te denken, doe ik het wel goed, want de boekjes zeggen iets anders.

 

Boos worden op je kind

En ja, je weet dat je niet moet schreeuwen tegen je kinderen als je boos bent,vaak levert het ook helemaal niks op, maar  zul je de enige zijn die dat doet?

 

Ik denk het niet, want mama zijn is soms ook heel moeilijk, vermoeiend en frustrerend. En je bent gewoon maar een mens, die haar emoties dan net op de verkeerde manier uit.

 

Maakt je dat een slechte moeder? Nee, maar een mama met gevoel, die de volgende keer echt wel probeert het niet meer te doen.

 

Een rommeltje in huis

Krijg je je huis niet op orde, is het een rommeltje? Ach dan heb je je tijd misschien wel beter besteed, door met de kinderen een spelletje te doen, of door die tijd gewoon te hebben gebruikt om bij je kinderen te zijn.

 

Egoïstisch, tijd voor jezelf 

Voel je jezelf schuldig of egoïstisch als je tijd voor jezelf neemt? Een avondje uit gaat met vriendinnen of naar de schoonheidsspecialist gaat? Dat hoeft helemaal niet, laadt die batterij op, zorg goed voor jezelf, want dan kun je vol energie ook goed voor je kinderen zorgen. Als je lief bent voor jezelf, kun je ook lief zijn voor een ander. 


Stomste moeder van de wereld!

Hebben je kinderen weleens gezegd ‘ Je bent de stomste moeder van de wereld!’ Gefeliciteerd je hoort er nu officieel bij, want elk kind zegt dit wel eens tegen zijn moeder. 

Meestal zeggen ze dit op een moment dat je ‘nee’  zegt, een grens aangeeft. Nou dit is toch wat een mama hoort te doen, je brengt je kind wat bij. 

laat ze merken dat je van ze houdt 


Zolang je je kinderen laat merken dat je van ze houdt, ze die knuffel geeft, naar ze luistert, laat merken dat je trots op ze bent en ze laat groeien tot hun eigen mooie persoontje, handelt uit wat jij denkt wat goed is voor jou kind, dan denk ik dat je het als mama super goed doet!

 

Daar heb jij geen boekje voor nodig, of de wijze raad van tante Truus, nee dat is dat moederinstinct wat in je zit, topmoeder ben je!!

Op instagram kun je meer zien van mij als mama, leuk als je me daar volgt!


Reactie plaatsen

Reacties

Naomi
3 jaar geleden

Ik heb een hekel aan de truusjes die het allemaal wel weten😅 ik doe maar een dotje, maak soms fouten, maar dat doen we allemaal toch. Zonder fouten kun je niet leren 😄