Soms...zijn kinderen net iets TE eerlijk..

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 10:45

Eerlijk zijn is goed, dit is ook iets wat we onze kinderen leren.

 

Niet liegen, altijd eerlijk zijn.

 

Maar….soms zijn kinderen iets te eerlijk en kun je wel door de grond zakken, zo gênant..

 

15 momenten wanneer kinderen iets te eerlijk zijn:

 

1: Als voor de zoveelste keer de buurvrouw voorbij komt, waar je binnenshuis wel eens over praat als ‘ die gekke vrouw’. En ze roepen hard over straat ‘ kijk mam, daar is die gekke mevrouw weer’ 

 

2: Als je kind al meerdere keren thuis komt met het verhaal dat hij gepest wordt en papa zegt ‘de volgende keer sla je er maar op’ en je moet op oudergesprek komen en de juf vertelt dat je zoon aangaf, dat hij er maar op moest slaan van papa..

 

3: Als je stiekem een scheetje laat en je kind hard door de winkel roept ‘ oh mama je scheet stinkt!’

 

4: Als je kind vraagt aan iemand ‘Waarom zijn jouw tanden geel?’

 

5: Als je kind aan oma vraagt, waarom heb jij allemaal kreukels in je gezicht?

 

6: Als je bij iemand bent eten en ze vragen, vindt je het lekker? Je beleefd ja zegt, maar je kind zegt dan, maar mama jij lust toch helemaal geen …..

 

7: Als je bij de kassa staat en ze vragen, alles gelukt met scannen?  En je kind roept, mama volgens mij heb je deze helemaal niet gescand!

 

8: Als je iets privé besproken hebt met je man en je dit tot in detail terug hoort als ze een keer zijn wezen logeren bij opa en oma.

 

9: Als je naakt op de badkamer staat en je kind vraagt, waarom hangt jouw buik zo?

 

10: Als je op het schoolplein staat en je kind komt vragen of hij mag afspreken, maar zelf al heel hard verkondigd ‘ ja maar bij ons mag het niet toch? Want jij wil ook wel eens rust?

 

11: Als je kind een cadeautje krijgt en meteen reageert ‘ dit vind ik stom, wil ik niet’ en het meteen weg legt.

 

12: Als je kind op school vertelt, deze week al friet, pizza & pannenkoek te hebben gegeten. (Ook die weken zitten er soms bij)

 

13: Als je kind verteld, dat mama ook wel eens in haar broek plast als ze moet lachen.

 

14: Als je kind niet luistert, je hem zachtjes bij de arm pakt en hij dan heel hard in de tuin roept’ mama au! Je doet me pijn..terwijl de buren buiten zitten.

 

15: Als je kind begint te schelden in de auto als er weer eens iemand niet oplet op de weg, of te sloom rijdt, want ja dat doet mama ook altijd..

 

Nee dit zijn niet allemaal dingen die in ons gezin gebeurd zijn, maar helaas we een groot deel van dit rijtje hierboven.

 

En natuurlijk loop ik dan altijd meteen knalrood aan, ook al is het niet waar… Dus een hoop gênante momenten zijn er al voorbij gekomen de afgelopen jaren.

 

Hebben jullie ooit een gênant moment meegemaakt met je kind, een moment dat je kind iets te eerlijk was? Leuk om de lijst nog iets langer te maken.

 

Je mag anoniem reageren als je niet durft..


Reactie plaatsen

Reacties

Lizz
3 jaar geleden

Je kind met papa aan het fietsen is en 2 mensen ziet lopen( die je toevallig net kent)
En je kind roept: sooooow papa die mevrouw heeft dikke billen🙈