99 leuke dingen om het je kind te doen

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 07:00

Ik hoor het overal om me heen, de inspiratie is op.

We weten niet meer wat we kunnen doen met de kinderen, wat is leuk om te doen? Wat hebben we nog niet 100 keer gedaan?

Zoveel keus is er momenteel niet, nu alles dicht is. En om weer naar het bos te gaan, of voor de zoveelste keer naar de speeltuin te gaan, wordt ook wel erg saai.

 

Nu kreeg ik een ontzettend leuk boekje thuis gestuurd  ’99 leuke dingen om met je kind te doen’ 

Dus mocht je wat inspiratie nodig hebben, dan is dit echt het perfecte boekje.

In deze blog zal ik 10 leuke dingen delen die je ook terug kunt vinden in het boekje.

Leuke dingen om met je kind te doen

In dit boekje staan simpele kleine activiteiten die je met je kinderen kunt doen. Als je het hoort denk je misschien ‘oh ja’ Maar je moet het maar net bedenken. In dit boekje staan leuke, verassende ideeën die misschien net buiten je comfortzone zijn, maar probeer het gewoon en heb de grootste lol! En de leukste herinneringen voor later.

 

  • Fiets op een tandem: Huur een tandem en maak samen een tocht. Heeft je kind nog geen lange benen? Er zijn ook tandems die geschikt zijn voor kinderen.

 

  • Houdt een modeshow: Tut je samen met je kinderen helemaal op. Make-up, sieraden, mooie kleren aan en paradeer over de catwalk!

 

 

  • Gummibeertjes-truc: Koop een zak gummiberen en leg er een paar in een bakje water. Moet je eens zien hoe groot ze de dag erna zijn. Je kunt dit ook doen met Skittles: leg de Skittles op een bord, maak een rondje langs de zijkant van het bord en giet een klein beetje water in het midden van het bord, je zult verbaasd staan hoe mooi de kleuren uit gaan lopen..

 

  • Behandel je kind al Youtuber: Volg je kind bij alles wat hij/zij doet met de camera. Maak overal selfies en wie weet kun je zelfs nog een filmpje monteren.

 

 

  • Eet gekke boterhammen: Beleg je brood met wonderlijke combinaties: pindakaas met banaan, komkommer met hagelslag. Wie durft de eerste hap te nemen?

 

  • Ervaar jouw jeugd: Ga naar een plek waar jij bent op gegroeid en laat zien waar je woonde, waar de school was, waar jij graag buiten speelde. Je kind geniet van jouw verhalen.

 

 

  • Pluk appels bij de boer: In het najaar kun je op tal van plaatsen appels of peren plukken. Een leuke ervaring en zo’n zelf geplukt appeltje smaakt toch veel beter?

 

  • Kijk naar de sterren: Sta midden in de nacht op om naar de hemel te kijken. Kies een heldere nacht uit, neem slaapzakken mee en ga in de tuin zitten. Hoe donkerder de omgeving, hoe meer je kunt ontdekken.

 

 

  • Organiseer een karaokeavond: Een karaoke set heb je niet eens nodig. Internet biedt uitkomst en een haarborstel is een prima microfoon!

 

  • Maak zakjes ‘snot’: Spuit shampoo of badschuim in een boterhamzakje en doe er water bij. Extra vies: Doe er een beetje gekookte macaroni bij. Zakje dichtknopen en lekker mee ‘friemelen’

 

 

Ik vond het lastig om maar 10 leuke activiteiten uit het boekje te kiezen om te delen, want er staan nog veel meer leuke activiteiten in het boekje.

 

Leuk activiteiten, die mooie herinneringen geven voor later en waar je de grootste lol mee kunt beleven. Zo maak je het thuis zitten net iets leuker.

 

 

Deze blog bevat een gekregen product.


Reactie plaatsen

Reacties

Carin
een jaar geleden

Kei leuk boek