Speelgoed van het jaar verkiezing 2022

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 14:00

De verkiezing ‘speelgoed van het jaar’ is weer in volle gang. De vakjury heeft 45 speelgoedartikelen uitgekozen tot winnaar, in 15 verschillende categorieën. Nu is het de beurt aan het publiek om hun winnaar te kiezen voor de publieksprijs.

 

 

‘Goed’ speelgoed

Wat belangrijk is in de speelgoed van het jaar verkiezing, is dat het ‘goed ’ speelgoed moet zijn.

Wat is nu ‘goed’ speelgoed?

  • Veilig & getest
  • Orgineel & geen namaak
  • Kwalitatief & optimaal speelplezier
  • Zo duurzaam mogelijk
  • Inclusief, “goed speelgoed’ sluit niemand uit.

Verschillende categorieën

In 15 verschillende categorieën is er speelgoed uitgekozen waaruit je kunt kiezen en op kunt stemmen.

Kinderspellen, buitenspeelgoed, bouw & constructie, knutsel & creatief, pluche, voertuigen, poppen, peuter, duurzaam, wetenschap & educatie STEAM, actiefiguren, kidult, familiespellen, familiespellen vanaf 10 jaar, kennerspellen.

In elke categorie zijn er drie speelgoedartikelen gekozen tot winnaar door de vakjury en jij kunt tot 28 oktober de publiekswinnaar kiezen.

Reviews

Ik mocht van de speelgoed van het jaar verkiezing en paar winnaars reviewen en ik laat jullie graag weten wat ik er van vond.

Lego dots eenhoorn creatieve gezinsset

Hier thuis zijn de kinderen alle drie gek van Lego, zelfs de jongste van 4. Daarbij is ze dol op eenhoorns, sieraden, roze. Dus deze set van lego dots gaat een absolute hit zijn met de feestdagen. En ik ben er van overtuigd dat ook haar broer, die eenhoorns iets minder leuk vindt, toch met veel plezier zijn jongere zusje zal helpen. Er kan gebouwd worden volgens instructies, maar als ze een eigen idee hebben kan dit ook.  Een leuke set waarbij je creatief bezig kan zijn met zowel jonge, als wat oudere kindjes.

 

Ik leer recyclen

Heel eerlijk, ik zou dit spel zelf niet snel in de winkel hebben uitgekozen, ik ben dan ook niet de meest duurzame persoon.

Maar het spel veraste me toch. Het is nou eenmaal zo dat de wereld veranderd en dat hoe jong we ook zijn, we een beetje liever moeten zijn voor onze planeet. En waarom dan niet door een beetje bewustwording bij de jongste en dan ook nog op een leuke manier. Een simpel spelletje, waarbij kinderen vanaf 3 jaar leren over verschillende soorten verpakkingen/producten en hoe ze deze moeten scheiden. Ze zien daarna zelf of ze het goed hebben gedaan, het geeft ze een trots gevoel en een beetje bewustwording. Het spel heeft ook nog eens een leuk prijsje, waardoor het ook een top cadeautje is voor in de schoen.

Renature

Een ontzettend mooi spel, ik hou van spellen waarbij als je de doos open doet, meteen denkt: wow wat mooi.

Dat is bij dit spel sowieso, Ik was wel bang dat het een ‘te’ ingewikkeld spel zou zijn. Ik heb een hekel aan spellen waarbij je al de halve avond bezig bent om de spelregels te snappen. Maar dat is niet het geval.

Het spel heeft duidelijk spelregels, waardoor je dus vrij vlot kunt gaan spelen. Je probeert de vervuilde vallei te herstellen. Je speelt het spel met dominostenen, waardoor het mix is van een bordspel en een soort puzzel. Door tactisch te spelen probeer je zoveel mogelijk gebied in bezit te krijgen.

Kudde gedrag

Een leuk partyspel waarbij je moet zorgen om hetzelfde te denken als de rest van je gezelschap.

Hoe meer mensen meedoen, hoe grappiger en leuker het spel zal spelen.

Het gaat bij dit spel niet om het juiste antwoord, maar om het antwoord wat de meeste spelers geven.

Ben jij de enige die een ander antwoord heeft gegeven? Dan ben je de roze koe en kun je helaas geen punten verdienen.

Je moet bij dit spel dus echt goed nadenken wat een ander zal antwoorden.

Een spel wat gegarandeerd een hoop lol, maar ook frustratie zal opleveren.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.