Blazelets style studio charms

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 10:42

Creatief of juist helemaal niet, met de blazelets style studio charms van Ravensburger kan iedereen een knutselwonder zijn.

 

Met deze studio kunnen kinderen heel makkelijk de mooiste armbandjes maken.

 

Inhoud

 

  • bewaarkoffer
  • Werkplek met sorteervakjes
  • Gereedschap: kwastje, schraper & aandrukstempel
  • 3 siliconen vormpjes
  • 1 waterflesje 
  • 5 verschillende kleuren poeder
  • 1 zakje glitters
  • 7 koordjes
  • 7 sluitingen 

 

Armbandjes maken

Met deze studio kunnen kinderen op een makkelijke manier armbandjes maken.

 

Doe je koffertje open en je vindt er alles wat je nodig hebt.

 

Je hebt 3 verschillende siliconen vormpjes, dit is om de bedeltjes in te maken. Hier doe je eerst een koordje in. Dit wordt het armbandje.

 

Je vult de vormpjes met de kleur poeder naar jouw keuze en maakt het poeder daarna nat.

 

Met de schraper kun je overtollig poeder weghalen en daarna druk je het poeder goed aan. 

Dan is het een kwestie van geduld, op de doos staat dat je 10 minuten moet wachten en dan de bedeltjes eruit mag halen. Mijn advies, wacht langer! 10 minuten is echt te kort, de kans is dan groot dat je de vormpjes kapot trekt, of het koordje los trekt.

 

Als de bedeltjes uit de siliconen vormpjes zijn, kun je er nog glitters op doen.

 

Zo maak je heel simpel de mooiste armbandjes, in de kleur naar jouw keuze.

 

Zijn de koordjes en het poeder op, er zijn navulsets te koop.

 

Mocht je de smaak echt goed te pakken hebben, er is van ook een aparte set om mooie ringen mee te maken: Blazelets style set rings.

Wat vonden wij ervan?

Ik heb 2 jongens, maar ze wilde maar al te graag deze studio uit proberen.

 

Ik wilde het eerst een keer voor doen, maar het is eigenlijk zo makkelijk, dat de kinderen na een korte uitleg het heel goed zelf kunnen doen.

 

Heb je meerdere kinderen dan is het misschien wel slim om 2 sets te kopen, je kunt namelijk maar 1 armbandje tegelijk maken. En tussen elk armbandje moet je minstens 15 tot 20 minuten wachten voordat de figuurtjes uit de vormpjes kunnen.

 

De figuurtjes uit de vormpjes halen is wel iets wat een ouder het beste kan doen, het is nog best lastig om het er netjes uit te halen.

 

De studio ziet er leuk uit, het maken is ook ontzettend leuk om te doen, maar met die kids van mij waren de armbandjes helaas niet allemaal hufterproof, vooral de jongste van 2 vond het schitterend dat haar broers voor haar een armbandje hadden gemaakt, maar ze trok helaas de bedeltjes 1 voor 1 van de armband af…

 

Maar daarom is het natuurlijk ook voor 6 jaar en ouder, mijn zoontje van 9 is gewoon heel stoer met zijn armband gaan spelen en deze is nog helemaal heel, ook zijn vriendjes vonden het een mooie armband.

 

Zeker een leuke set om lekker creatief bezig te zijn en je kunt er ook leuke cadeautjes mee maken. Hoe leuk is het als de kinderen een armbandje kunnen maken voor mama, oma of een stoere voor papa! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.