3D Doolhof

Gepubliceerd op 20 maart 2021 om 07:00

Welkom in het doolhof van de torens!Hier ga je de hoogte in! Trap op, trap af haasten tovenaars, heksen, tovenaarsleerling & Co. zich door het doolhof, om het snelst bij de begeerde schatten te komen.Daarbij gebruiken ze hun magische krachten om enorme torens te verschuiven en zich in de hoogste toppen en diepste dalen te toveren!

3D doolhof

Het betoverende doolhof

Wie kent het spel niet van vroeger: Het betoverende doolhof. Wat hebben wij dit spel vroeger veel gespeeld, maar ook met mijn eigen kinderen.

Het spel is spannend, maar ook lekker simpel.

Je hebt een speelbord, waar de gangen telkens veranderen, het spel lijkt wel betoverd.

De kaartjes op het speelbord liggen los en elke beurt moet je een nieuw kaartje in het bord schuiven zodat de gangen veranderen. Op deze manier probeer je bij de schatten te komen die in het doolhof verstopt liggen. Je gaat op zoek naar schatten die op de kaartjes staan die je voorafgaand aan het spel krijgt. Maar als jij de gangen verschuift om bij je schat te komen, daardoor wordt het pad voor je tegenstander misschien wel geblokkeerd met een muur.

Wie als eerste al zijn schatten heeft bereikt, is de winnaar!

Betoverende doolhof

Betoverende doolhof 3D

In het nieuwe 3D doolhof van Ravensburger ga je de hoogte in. Je hebt niet alleen gangen, muren en schatten. Nee, in deze versie zijn er ook torens. De torens maken het spel iets lastiger en uitdagender.

Want is de toren te hoog, dan loop je tegen de toren aan, of val je naar beneden..Je kan maar 1 trede tegelijk zetten.

Bij deze versie van het spel heb je wat extra regels. Zo zijn er ook toverkaarten waarmee je de trede regel kan omzeilen, met een toverkaart kun je wel een extra trede zetten om de toren op of af te gaan.

Ook heeft iedere speler een runenkaart, je moet in het spel minimaal 1 keer op de runensteen op het speelbord zijn gekomen, is dit gelukt, dan mag je de kaart omdraaien.

 

Spel info:

Adviesleeftijd: vanaf 7 jaar

Spelduur: 20 minuten

Spelers: 2 t/m 4 spelers

Wat vonden wij van dit spel?

Wij hebben de normale versie van het betoverende doolhof al zo vaak gespeeld, dus vonden het erg leuk nu eens een ander versie te proberen.

De 3D versie ziet er mooi uit en is goed te begrijpen.

Na 1 keer de regels te hebben gelezen wisten we wat we moesten doen en gingen we aan de slag.

De torens maken het spel net iets uitdagender, je moet iets meer nadenken welke route je kunt lopen. Wat is slim? Waar schuif ik een nieuwe toren op het bord?

Wij vinden deze versie erg leuk en hebben het spel ook al meerdere keren gespeeld.

Het is een spel wat je makkelijk kunt spelen als de kinderen uit school komen en je hebt niet super veel tijd om een spel te spelen. Het spel is binnen een half uur uitgespeeld.

Ook is het een spel wat de kinderen samen gemakkelijk kunnen doen, zonder eerst lastige spelregels te lezen, een spel wat je makkelijk kunt uitleggen aan iemand die het nog nooit heeft gespeeld.

Daarom is het een spel wat je snel uit de kast pakt en regelmatig zult spelen. Top!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.