It takes two | Review

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 07:00

 

It takes two is een co- op videogame, een spel wat je met 2 spelers moet spelen. Samen op de bank of online met iemand. In dit spel moet je samenwerken, alleen door goed samen te werken kom je verder. Elke speler heeft zijn eigen krachten, dus je hebt elkaar echt nodig.

Het verhaal

In It Takes Two stappen spelers in de schoenen van Cody en May, een ruziënd stel dat door mysterieuze magie in poppen verandert, de poppen van hun dochter Rose. Gevangen in een onvoorspelbare fantasiewereld moeten ze met tegenzin leren om hun meningsverschillen te overwinnen, hun gebroken relatie te redden en hun weg terug naar huis en hun geliefde dochter Rose te vinden.

Spelers beleven tal van unieke, metaforische momenten: van Cody die zijn vernietigde broeikas ontdekt als gevolg van het verwaarlozen van zijn passies tot May die vecht tegen gigantische schaakstukken nadat Cody zijn speelgoedkasteel afmaakt met het schaakbord dat zij nooit had kunnen gebruiken.

Co op avontuur

Het spel is een geweldig co op avontuur waar je in de meest geweldige levels komt. Elk level is anders en wat je moet doen is steeds weer een verassing. Wel staat vast dat je moet samenwerken, alleen gaat het je niet lukken. Zonder de ander kom je niet verder. Cody en May moeten samenwerken om hun gebroken huwelijk te redden. Of het nu gaat om op hol geslagen stofzuigers, gladde liefdesgoeroes met veel meningen of een nachtclub die dringend een dj nodig heeft, er duiken steeds weer obstakels op die voor hilarische en hartverwarmende momenten zorgen.

Wat vonden wij ervan?

Mijn twee zoons van 9 en 11 hadden dit spel al gespot op youtube, dus toen ze het zelf mochten spelen vonden ze dit ook meteen erg gaaf.

Ze vinden het beide een erg mooi en leuk spel. Ze vinden het verhaal leuk, de opdrachten die ze moeten uitvoeren, het was meteen duidelijk wat ze moesten doen.

Het spel zit goed in elkaar, er is goed over nagedacht, het is super verassend en verveelt niet. En ook heel erg fijn, het is niet binnen een dag uitgespeeld, wat je bij sommige spellen soms hebt.

Het samenwerken is leuk en leerzaam, maar soms vinden ze elkaar wel een beetje irritant als de ander het in hun ogen niet goed doet. Maar dit is ook juist goed, dat ze leren elkaar nodig te hebben. Dat ze met ruzie niet verder komen, maar elkaar juist moeten helpen, pas dan komen ze verder.

Het verhaal van Cody en May die om alles kibbelen en nu dus samen moeten werken om uit de fantasiewereld te komen, werkt dus ook voor de kibbelende broers. Niet mopperen, maar samenwerken!

De jongens geven het spel een dikke vette 8,5!

It Takes Two is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC via Origin en Steam


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.