Carcassonne junior

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 07:00

Het is een speciale dag in Carcassonne. Op 14 juli, de nationale Franse feestdag, worden traditioneel alle schapen, kippen en koeien vrijgelaten. De kinderen in Carcassonne hebben een geweldige tijd om de dieren weer terug te brengen, voordat de duisternis valt.

Inhoud doos

  • 36 landtegels
  • 32 kinderen van Carcassonne (8 per kleur)
  • De spelregels

 

Het spel

In dit spel van 999 games, Carcassonne junior, moet je landtegels aan elkaar gaan leggen, de wegen moeten op elkaar aansluiten, dus je moet goed kijken hoe je de tegels neerlegt.

Naast wegen, zijn ook de kinderen van Carcassonne op de tegels te zien.

In het midden van tafel leg je de tegels op een stapel afgedekt op tafel, om beurten pak je een tegel en leg je deze aan op tafel.

Als een weg door het neerleggen aan beide kanten is afgesloten, dan kijk je welke kleur kinderen er op die afgesloten weg staan, die kinderen mogen hun poppetjes op de weg zetten.

Een weg is afgesloten als aan beide kanten de route wordt geblokkeerd, door een muur, rivier, huis, weide, enzovoorts.

Einde van het spel

Elke speler heeft 8 poppetjes/kinderen van zijn eigen kleur, wie als eerste zijn 8 kinderen op de landtegels heeft kunnen zetten, heeft gewonnen.

Heel soms komt het voor dat alle landtegels al op tafel liggen, maar nog niemand al zijn kinderen heeft geplaatst. Ook dan is het spel afgelopen, maar wint degene die de minste poppetjes over heeft.

Wat vinden wij van Carcassonne junior?

Heerlijk om een spel te spelen waar niet veel uitleg bij nodig is. Binnen 5 minuten wisten we wat we moesten en doen en kon het spel beginnen. Een makkelijk spelletje, wat fijn speelt. Het spel pak je er makkelijk bij en duurt niet mee dan 10 minuten.

Wij vinden dit spelletjes erg fijn als je naast het spel ook gewoon gezellig wil kletsen, niet teveel nadenken, maar een gezellig moment.

Ook op momenten dat je niet zoveel tijd hebt en de kinderen een spel willen spelen, dan zeg ik vaak:  Oké, dan spelen we Carcassonne junior. We hebben dan toch een spelletje kunnen spelen, zonder dat je meteen een uur verder bent.

Zowel voor de kinderen, als voor ons als volwassenen een leuk spel. Je moet een beetje tactisch zijn als je een kaartje neerlegt, want anders heeft een ander voor je het weet, al zijn kinderpoppetjes al kunnen plaatsen. Kijk dus niet alleen naar je eigen kleur poppetjes, maar zeker ook naar de kleuren van je medespelers.

Hier een spel wat regelmatig gepakt wordt om te spelen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.