Wizard dobbelspel

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 07:00

Kun jij in de toekomst kijken? In dit spel van 999 games ga je kijken hoe goed jij dit kan, voorspel jij wat er gegooid wordt met de dobbelstenen, dan verdien je punten. Heb jij de meeste punten? Dan ben jij de meestervoorspeller.

Wizard dobbelspel

Dobbelen

Iedere speler probeert zoveel mogelijk punten te scoren door juiste voorspellingen te doen. De ‘ziener’ werpt de dobbelstenen maximaal 3 keer, minder mag ook. Na elke worp controleer je of jouw voorspelling opgetreden is.

Er zijn 7 dobbelstenen met 4 afbeeldingen in de kleur: blauw ,rood, groen en geel. De 2 andere zijden tonen een tovenaar (W) of een nar.

De voorspelling die je doet bestaat uit: een kleur naar keuze en hoe vaak deze kleur gedobbeld gaat worden.

Wizard

Het spel bestaat uit 2 fasen:

  • De voorspelling
  • Het dobbelen en scoren

Om beurten doet iedere speler een voorspelling en noteert deze op zijn eigen scorekaartje.

Elke beurt is iemand de ziener, deze bepaald de wizardkleur. Dit betekend dat de W op de dobbelstenen gelijk staat aan de kleur naar keuze.

De ziener gooit de dobbelstenen en bepaald of er 1,2 of 3 keer gedobbeld wordt. Klopt je voorspelling dan mag je stoppen en een X op je scorekaart zetten. Dit levert op het einde van het spel punten op.

Gooi je een nar, dan kun je een narrentelling doen. Zo kun je strafpunten door genoteerde verschillen ontlopen.

Zodra iemand 9 kruisjes op zijn scorekaart heeft, dan is het spel afgelopen.

Voor de gevorderde is er ook een andere variant, je speelt dan met toverkaarten.

Wat vinden wij van dit spel?

In het begin merkten we dat we nog over een paar spelregels heen hadden gelezen. Zo deden wij automatisch om beurt dat de andere speler de ziener was en dus de Wizard kleur mocht voorspellen.

Waardoor de andere speler vaak dezelfde kleur koos, alleen dan een lager aantal. Niet heel spannend, want zo krijg je die kruisjes op je kaart wel heel snel.

Later lazen we, dat als je dezelfde kleur als de ziener kiest, de ziener niet veranderd. Dit maakte het al meteen wat uitdagender, want je wilt graag ziener zijn, dus je neemt eerder een gokje.

Ik begrijp dat je na deze review het spel misschien nog niet helemaal snapt, maar als je het eenmaal speelt wordt alles heel snel duidelijk.

Het is een leuk spel, niet te ingewikkeld en je moet echt wel een beetje geluk hebben.

Elke keer weer een heel ander resultaat, de dobbelstenen doen toch waar ze zelf zin in hebben. De vraag is alleen, weet jij wat ze doen? Ben jij een meestervoorspeller?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.