Marvel Villainous

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 11:05

Villainous, een spel wat al eerder in de winkels kwam met de schurken van de Disney films, nu is er een nieuwe editie van de Marvel schurken!

In dit spel speel je eens niet met de helden uit de films, maar met alle slechteriken.

Marvel Villainous infinite power

In dit spel kruip je in de huid van Thanos, Taskmaster, killmonger, Ultron of Hela en probeer je de superhelden te verslaan en je missie te voltooien.

Elke speler kiest een schurk en de bijhorende spullen van deze schurk. (pion, spelersbord, kaarten)

Elke schurk heeft andere krachten en een ander doel. Zo moet Thanos de infinity stones verzamelen, Killmonger moet bommen sturen naar de borden van andere spelers en Taskmaster traint huurmoordenaars en andere hulpjes.

Aangezien je allemaal een ander doel hebt, zul je anderen af en toe dwarsbomen om je eigen doel te behalen, of je doet dit juist om tactisch te spelen en als eerste de winst te behalen.

Het spel

Het spel is best complex, daarbij komt dat het spel in het Engels is en de meeste filmpjes op internet met speluitleg ook, dit is vooral als je ook nog niet bekend bent met het eerst Villainous spel, echt wel even lastig.

Het is niet even een simpel spel om te spelen, het spel is ook een spel voor spelers vanaf 12 jaar.

Het heeft ons wel even tijd gekost om er iets van te begrijpen, maar met wat filmpjes op youtube, de speluitleg en het gewoon proberen, is het ons toch wel allemaal duidelijk geworden.

Wat vinden wij van dit spel?

Of het beter is dan het Disney schurken spel? Ik weet het niet, want dit hebben wij nooit gespeeld. Mijn oudste zoon is helemaal Marvel fan, dus die vind het spel sowieso schitterend. Hij is 12 jaar en begreep het spel eerder dan dat ik dat deed.

Het leuke is, dat elke schurk een ander doel heeft, dus je speelt elke keer een ander spel als je wisselt van schurk. Het ene doel is makkelijker dan het andere, de ene schurk wat krachtiger dan de andere.

Het spel heeft veel handelingen en je moet echt wel goed nadenken soms. Ook is het spel niet snel even gespeeld, je moet er echt wel een avondje voor uittrekken.

Voor een gezin, zeg ik nee, dit spel is echt te ingewikkeld, maar goed het is ook niet voor niks voor spelers vanaf 12 jaar.

Voor echt Marvel fans, tieners, volwassenen, een heel mooi spel, een aanrader.

Het spel ziet er prachtig uit, mooie illustraties, mooie pionnen, alles is van mooi materiaal en het is leuk om eens een spel vanuit de schurken te spelen.

Ook leuk is dat er al een een eerste uitbereiding is van het spel, namelijk de uitbereiding Mischief & Malice met de schurken Loki,  M.O.D.O.K en madame Masque. Een leuke manier om het spel weer een andere draai te geven met andere schurken. Hier staat de uitbereiding met Loki al op ons verlanglijstje.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.