Kurio Tab Ultra 2

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 13:00

De Kurio Tab bestaan 10 jaar, deze tablets zijn speciaal ontworpen voor kinderen. De afgelopen 10 jaar zijn er meerdere modellen uitgekomen, de Kurio Tab Lite (instapmodel), Kurio Tab XL 2 (10 inch scherm) en de Kurio Tab Ultra 2. En die laatste mochten wij uittesten.

Kurio Tab Ultra 2

Dit model is het premium model met de meeste functies/extra’s.

Voordelen van de Kurio Tab Ultra 2:


-         Download en kijk Netflix en Disney+
-         Met YouTube Kids, Google Classroom en Koekeltjes vooraf geinstalleerd
-         Met exclusieve content van de #1 licentie in de Benelux: Paw Patrol
-         Met extra content van Nickelodeon als bijvoorbeeld Dora en Shimmer & Shine
-         Inclusief standaard om de tablet op te zetten
-         Bijpassende accessoires zoals koptelefoon, tas/sleeve of carkit beschikbaar

-         32 GB geheugen en 7 inch scherm
-         Android OS : Android 10GO
-         Videobellen en chatten met de Twinme-app

 

Kurio vindt het belangrijk dat kinderen op een veilige manier op de tablet kunnen spelen en dat ouders hier toezicht op kunnen houden.

Op de Kurio heb je een aparte inlog voor ouders, hierop kun je de instellingen instellen op een manier wat jij belangrijk vindt.

Je kunt ervoor kiezen om een blauw filter over het scherm te zetten, dit beschermt de ogen van de kinderen. Tijdslimieten, de tablet geeft dan duidelijk aan als de gametijd voorbij.

Maar je kunt er ook voor kiezen dat kinderen niet zomaar apps kunnen downloaden, dat je hiervoor eerst elke keer toestemming moet geven. Vind je dit niet fijn, verander je deze instelling gewoon weer.

Zo zijn er meerdere onderdelen waarbij jezelf kunt bepalen hoe je de instellingen wilt hebben. Heel fijn, omdat de tablet dus echt gepersonaliseerd wordt.

Je kiest wat bij jouw kind past, bij jou als ouder.

Kurio onderweg

Mocht je de Kurio meenemen op vakantie, in de auto, dan zijn er nog genoeg leuke games waarvoor je geen Wifi nodig hebt. Je kind kan dus onderweg ook doorspelen.

Vallen er wat spetters drinken of kruimels eten op, geen probleem, door de stevige silicone hoes, is de tablet stoot/knoei en spat bestendig.

Wat vinden wij van de Kurio Tab Ultra 2?

Heel eerlijk was ik al bekend met Kurio, wij hebben namelijk de voorganger van dit model, de Kurio Tab Ultra. Deze hebben we al meerdere maanden, dus door en door getest. De voorganger heeft een heel groot irritant minpunt:  de tablet is ontzettend traag. Een groot irritatiepunt hier in huis. Dus had dat bij dit model ook verwacht. Maar de Tab Ultra 2 is zeker een goede opvolger, want je merkt dat er goed is gekeken naar wat anders moest. Deze Kurio is sneller en makkelijker in gebruik.

Waar bij de voorganger spellen soms haperen, omdat de tablet het simpelweg niet aan kan, heb ik dat bij dit model nog niet gehad. De tablet start snel op, spellen openen snel en spelen makkelijk.

Ook kun je makkelijker je apps terugvinden, omdat er meerdere categorieën zijn waaronder je ze kunt opslaan.

De Kurio Tab Ultra 2 is voor een kindertablet in mijn ogen dus zeker wel een goede keus, maar je kan natuurlijk niet dezelfde opties verwachten dan je misschien gewend bent van een Ipad. Die keus zou natuurlijk ook niet eerlijk zijn, omdat het een enorm prijsverschil is.

Er is bij de Kurio Tab Ultra 2 heel goed nagedacht wat ouders belangrijk vinden voor hun kind en dat elk kind en elke ouder anders is. Dus je kunt het echt aanpassen naar jouw situatie en dat vind ik er heel fijn aan.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.