het Boerenbed 'de lange weide'

Gepubliceerd op 4 februari 2020 om 12:05

Ik kwam een leuke aanbieding voor het Boerenbed tegen.

Aangezien we wel weer eens zin hadden in een weekendje weg, weg uit al die drukte, ging ik eens kijken op hun site. Ik had nog nooit van het Boerenbed gehoord maar het zag er allemaal heel leuk uit, een leuke ouderwetse tent, met alles wat je nodig hebt, bij de boer op het platteland!

Geen elektra, dus geen telefoon opladen, precies wat we nodig hadden, even tijd voor elkaar, en niet alleen voor alle onbelangrijke dingen. (mocht je nu echt je telefoon willen opladen, dan kan dit in het douchegebouw)

 

Ik besloot de aanbieding te boeken en een leuke locatie uit te kiezen. Het Boerenbed heeft namelijk meer dan 70 locaties in binnen en buitenland. Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Wales, Schotland & Zwitserland.

 

We kozen voor een mooie locatie in Drenthe, De lange Weide, in het plaatsje Dwingeloo.

Het was even zoeken, want de navigatie vond het ook maar lastig op die achteraf weggetjes.

Maar eenmaal daar, werden we zeer gastvrij ontvangen door boer Rik en Boerin Marian.

 

We hadden een 6 persoons boerenbed tent, maar ze hebben ook nog een HeerenBoer tent met aparte douche en hot tub.

 

Wij moesten dus wel douchen in het douchegebouw, maar een eigen wc hadden we wel in de tent.

Vooraf bij de reservering had ik al een kampvuurkar bij besteld, deze werd later op de dag gebracht. Super leuk, een kar vol lekkers, om op een ouderwetse manier een heerlijke groentesoep te maken, marshmallows en brood deeg te roosteren, allemaal boven het vuurtje. Nog wat lekkere limonade erbij.

 

Op de boerderij zijn paarden pony’s, koeien, ezels, konijntjes, kippen, geitjes en een mini varkentje. Bij de kippen kun je iedere ochtend je eigen verse eitje pakken. In het voorjaar zijn er ook lammetjes die je een flesje mag geven.

De kinderen mogen de boer ook helpen met de dieren eten te geven.

 

Verder is er een een buitenspeelplek ‘ Boeren spetterpret’ , skelters, een trampoline en een graafmachine waar de kinderen mee kunnen spelen.

Voor het gemak is er een klein boerenwinkeltje waar je de hoognodige spulletjes kunt kopen en elke ochtend vers brood, gebakken door boerin Marian.

De jongens hebben super genoten, lekker vies worden, spelen in de modder,buiten ravotten, kijken en spelen met de diertjes. Wij als ouders genoten ook volop, lekker in het zonnetje, rust aan ons hoofd. Als extra gelukje was er een heerenboer tent vrij, dus ook een vrije hot tub, die lieve boerin Marian vond dat wij daar wel lekker in mochten ontspannen! Oh heel fijn hoor, daar zeggen wij geen nee tegen!

 

We hebben het nog vaak over dit weekendje, en denk dat die kleine meid van ons hier ook wel van zou genieten, dus misschien maar weer eens een keer kijken voor een weekendje het Boerenbed...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.