camping de Vinkenkamp

Gepubliceerd op 9 mei 2022 om 13:33

Afgelopen meivakantie zijn wij voor een lang weekend naar Camping de Vinkenkamp in Lieren geweest.

Een kleinschalige camping vlakbij Apeldoorn, langs de Veluwe, aan de rand van de bossen. Een perfecte plek, voor een rustige vakantie, maar met tal van mogelijkheden om er lekker op uit te gaan.

Dagje pretpark, genieten van de mooie natuur, of misschien speel je liever een rondje golf, dan is deze camping de perfecte uitvalsbasis.

Camping de Vinkenkamp

Een kleinschalige camping met ruime kampeerplaatsen. Er zijn twee kampeervelden, Buitenweide en Albaweide, waar speeltoestellen voor kinderen staan.

Maar ook is het mogelijk een safaritent of chalet of bungalow te huren.

De safaritenten en chalets staan aan een gezellig aangelegd veldje, met speeltuintjes en een vuurschaal waar je marshmallows kunt roosteren.

Vanaf je veranda heb je goed zicht op de kinderen in het speeltuintje.

Verder heb je op de camping een springkussen,  (een kleine) kinderboerderij en een restaurant met terras waar je gezellig een hapje of drankje kunt nuttigen.

Momenteel zijn ze bezig met de aanleg van een zwembad, wat nog voor de zomer van 2022 open zal gaan.

Wat is er in de buurt te doen?

Naast de camping ligt golfbaan Scherpenbergh, een mooi 18 holes golfbaan, maar rondom de camping kun je ook meerdere natuurgebieden vinden. De Ijsselvallei, Reeënberg, het Beekbergerwoud en nog veel meer mooie natuur, zoals natuurlijk Nationaal park de Hoge Veluwe.

Dorpen als Apeldoorn, Eerbeek, Beekbergen en Loenen zijn ook makkelijk op de fiets te bezoeken.

Wil je liever een dagje pretpark of dierentuin doen?  Burgers zoo, Koningin Julianatoren, Apenheul zijn om de hoek.

Zelf genoten wij van een dagje in stadspark Berg en Bos, een prachtig park met leuke speelweide, gratis en super leuk voor de kinderen. Mocht je iets meer avontuur willen, in het stadspark is ook een klimbos, tegen betaling kun je hier door de bomen een klimparcour afleggen.

Wat vonden wij van camping de Vinkenkamp?

Meestal gaan wij naar campings waar van alles te doen is, volop faciliteiten, veel animatie. Dus zo’n kleine camping was iets heel anders dan dat we gewend zijn.

Maar het was heerlijk, het veldje waar onze chalet aan stond was echt heel gezellig, speeltuintje recht voor de deur. Perfect voor onze dochter van bijna 4.  

Heel eerlijk zo’n kleintjes hebben niet veel meer nodig dan zand en een speeltuintje.

Helemaal leuk voor haar was dat er verderop bij de safaritenten 2 kleine meisjes zaten, hier heeft ze het hele weekend meegespeeld.

De jongens van 10 en 12 vinden het vaker wat lastiger zich te vermaken, maar ook hun vonden de uitstapjes in de omgeving leuk. Het centrum van Apeldoorn in, shoppen, de speelweide bij Berg & bos, ’s avonds op de camping spelletjes spelen. Maar ook werden er activiteiten georganiseerd op de camping. Zoals vlagverovertje.

Wij als ouders genoten van de rust, de verse broodjes die je kon halen voor ontbijt en het feit dat de kinderen zo aan het genieten waren. Een heerlijk rustgevend weekendje weg.

 

 

 

voor meer uitjes volg me op @mamasdagjeuit


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.