camping De Achterste Hoef

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 11:22

Camping de  Achterste Hoef ligt in Brabant, in het bosrijke Bladel. Een gezellige familiecamping waar van alles te beleven is. Knuffelen met Zoef, zwemmen in het mooi zwemmeer, een potje midgetgolf, het kan hier allemaal.

Vakantie op de Achterste Hoef

De camping heeft volop kampeerplaatsen, of je nu met een tent, caravan of camper komt, voor elk de perfecte plaats.

Je hebt er de comfortplaatsen van ongeveer 100 m2, maar je kunt ook kiezen voor een plaats aan het water of zelfs met privé sanitair. Kamperen maar toch de luxe van een eigen douche, toilet en wastafel.

 

Naast de kampeerplaatsen kun je hier ook accommodaties huren, bungalows, luxe chalets, trekkershutten en safaritenten. In deze laatste verbleven wij een weekend.

Safaritent

De safaritenten ( 6 in totaal) staan op een gezellig grasveldje met klein speeltuintje, vlakbij het zwembad, restaurant, binnenspeeltuin en campingwinkeltje.

De tenten hebben plaats voor 5 personen, hebben een toilet, een eigen keukentje met ruime koelkast, een loungeset en picknicktafel buiten.

Ruim genoeg voor vijf personen en de niet geheel onbelangrijk, erg fijne matrassen, wij sliepen in ieder geval heerlijk.

Faciliteiten

Op de camping is genoeg te doen voor jong en oud.

  • Een binnenspeeltuin: deze is niet heel groot, maar onze 4 jarige vermaakte zich hier prima.
  • Een binnen en buiten zwembad: simpel, maar lekker om even af te koelen en te spelen.
  • Een midgetgolfbaan
  • Een buiten speeltuin
  • Fietscrossbaan
  • Sportveld
  • Jeu de boules baan
  • Een groot zwemmeer, met strandje en glijbaan.
  • Dierenweide, met 2 alpaca’s
  • Campingwinkeltje, hier kun je de hoognodige spullen halen en elke ochtend verse broodjes.

Verder kun je fietsen huren en is langs de camping nog een 9 holes golfbaan.

Animatie

De camping heeft ook een animatieteam, elke dag zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen, speciaal voor de kleintjes, tieners, maar ook de volwassenen worden niet vergeten.

Een treintje wat de kinderen komt ophalen, een show in het theater, Zoef de mascotte die langs komt, knutselen in de kidsclub, spelletjesavonden. Het aanbod is heel afwisselend en kun je ook zien in de app van de Achterste Hoef.

Wat vonden wij van de Achterste Hoef?

Bij ons is het altijd een uitdaging om iets leuks te vinden wat alle drie de kinderen leuk vinden, want de kleuter vindt andere dingen leuk dan de puber.

Maar de jongens gingen zwemmen en de jongste ging dan spelen in de binnenspeeltuin. Een speeltuintje recht tegenover de tent is ook top. Papa en mama kunnen rustig een drankje doen voor de tent en de kleine vermaakt zich in de zandbak.

Met zijn alle uiteten in het restaurant, met een kaart waar voor iedereen iets lekkers op staat, nog even kijken bij het animatieteam, al vinden de jongens dat natuurlijk niet meer stoer, maar die gingen dan gewoon hun eigen ding doen. De camping is overzichtelijk, niet te groot, dus de oudere kinderen kunnen hier makkelijk zelf op pad.

Ook zijn er in de omgeving erg leuk dingen te doen. Een ijsje eten bij ijsboerderij Fabor…heerlijk, klimmen in outdoor park Reusel, echt heel tof en ook ben je binnen een half uur bij het prehistorische dorp in Eindhoven, verrassend leuk! Ik wist niet wat de kinderen hier van gingen vinden, want soms is iets al snel saai, maar dat was hier zeker niet het geval. Ze hebben zelf brood gemaakt en broodjes boven het vuur gegaard.  Speerwerpen, boogschieten, stelten lopen, riddertje spelen, mama bekogelen met nep fruit terwijl ze met haar hoofd in een schavot zit, ja wat is daar nou niet leuk aan..

 

Alle vijf hebben we echt een heel fijn weekend gehad, dus bedankt camping de Achterste Hoef voor het heerlijke weekend.


Reactie plaatsen

Reacties

Ruud Tijssen
een jaar geleden

Dat klinkt goed. Ga ik onthouden. Dank je.