Terugblik op 2020

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 07:00

Het is weer december, het einde van het jaar, een maand waarin we vaak terug kijken op het afgelopen jaar.

En dit jaar, het jaar 2020 is op zijn minst erg bijzonder te noemen, een jaar om nooit meer te vergeten, voor niemand.

Maar hoe was mijn jaar?

Bloggen

Begin 2020 las ik de oproep van Themommydiaries, ze zocht een gastblogger, een gastblogger die kon schrijven over leuke uitjes en vakanties. Nou dat is leuk! Wij maken als gezin heel veel uitjes en het liefst gaan we regelmatig een weekend weg.

Ik reageerde op de oproep en voor ik het wist kreeg ik een mail terug, dat ik mocht gaan gastbloggen voor haar.

Nou toen bedacht ik me dat ik dan ook maar meteen een eigen site moest maken, zodat ik voor mezelf kon gaan bloggen. Zo ontstond daar de pagina Mama’s dagje uit en de instagram mamasadagjeuit. Ik wist nog helemaal niks van bloggen, dus ik had wel wat blog tips kunnen gebruiken, maar ik ben gewoon begonnen!

Het idee, foto’s en blogs over uitjes en vakanties, niet wetende dat in Maart heel de wereld op zijn kop stond, alles op slot ging en dat het slechtste onderwerp om over te schrijven wel vakanties en uitjes waren.

De naam stond alleen al vast, maar ik besloot om de onderwerpen op mijn site te verbreden. Dus nu schrijf ik over van alles rondom het gezinsleven. Persoonlijke blogs, Reviews, opvoedkundige blogs etc.

Dus Mama’s dagje uit & thuis.

Corona

In Maart nam het Corona virus heel de wereld in zijn greep. De kinderen kwamen meerdere weken thuis te zitten van school. Dus naast mijn werk werd ik ook ineens schooljuf.

En aangezien ik in de zorg werk, mijn man in de bouw bleef ons werk gewoon door gaan, Ik moest juist alleen maar meer werken dan voorheen.

Toen de kinderen dus weer naar school mochten, was dit toch wel heel erg fijn.

En nu nog is Corona iets wat ons leven flink beïnvloed, ik ben heel benieuwd hoe dit in 2021 zal zijn. Hoelang houdt dit virus ons nog in de greep?

De verhuizing

Een grote verandering voor ons dit jaar was de verhuizing. In Juli kregen we de sleutels van ons nieuwe huis. Een huis waar we hopelijk nog vele jaren wonen.

Meteen moesten we al flink verbouwen, want het huis was echt heel erg verouderd. De benedenverdieping is nu bijna klaar, boven gaan we alles op ons gemak doen. Nog genoeg te doen, maar minder dringend dan de benedenverdieping.

Na een paar maanden op een slaapkamertje te hebben gewoond, met een klein gaspitje als keuken, is het heerlijk om nu een heerlijk fijne woonkamer te hebben en een geweldige keuken.

Was 2020 een mooi jaar?

Voor mij persoonlijk was 2020 een heel fijn jaar, na best wat pittige jaren achter de rug te hebben, is 2020 voor mij toch een heel rustig jaar geweest. Ondanks een Pandemie en een verhuizing, een  rustig jaar… Ja klinkt raar, maar toch echt waar.

Als het goed gaat met mijn gezin, gaat het goed met mij.

 

Wat verwacht ik van 2021

Nu zijn we druk bezig om voor onze oudste zoon een geschikte middelbare school te vinden, want hij zit in groep 8 en voor je het weet is het schooljaar voorbij en dan gaat hij naar de middelbare school.

Ik merk dat me dat wel wat stress en zorgen oplevert, maar we gaan gewoon meerdere scholen langs, gesprekken voeren. Dan zullen we er echt wel uitkomen wat het beste bij hem past.

 

De verbouwing is nu even op een laag pitje, maar ook dit zal in het voorjaar weer wat drukker worden, want we willen heel graag nog een dakkapel op het huis.

Verder hoop ik dat alles zijn gangetje blijft gaan en iedereen gezond blijft.

Hopelijk komend jaar weer een jaar met rust, geluk en gezondheid. Dat wens ik jullie ook allemaal!

Dus van ons gezinnetje, hele fijne feestdagen voor  iedereen!!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.