Balan Wonderworld | Review

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 07:00

Wij mochten weer een leuke game reviewen voor de Nintendo Switch. Na het bekijken van de trailer waren we al erg enthousiast. Mooie kleuren, vrolijk, een beetje mysterieus. Het doet me denken aan spellen uit de tijd dat ik zelf jong was, alleen dan qua graphics een stuk mooier.

Balan Wonderworld review

Het verhaal

Het spel Balan Wonderworld is een actie platform game die draait om het mysterieuze Balan-theater; de thuisbasis van een ondeugende maestro genaamd Balan.

In het spel zijn de hoofdrollen weggelegd voor Leo en Emma. 2 kinderen die door het magische maar ook gevaarlijke land van Wonderworld trekken. Aangestuurd door de mysterieuze maestro Balan, moeten Emma en Leo helpen het evenwicht te herstellen in de harten van tien gekwelde zielen en eindbazen zien te verslaan.

Om hierin te slagen, moeten spelers springen, klimmen, beuken en nog veel meer in vele unieke gebieden. Onderweg kunnen ze meer dan 80 unieke kostuums verzamelen die hen speciale vaardigheden geven.

Balan Wonderworld
Balan wonderworld

Balan Wonderworld review

Dit spel is meteen uitgebreid gereviewd, door zowel de kinderen van 9 en 11 jaar, maar ook zelf wilde dit spel graag uitproberen.

Zoals ik al aangaf, ik vind het spel erg vertrouwd voelen, zoals de spellen die ik gewend ben van toen ik jong was. Dit is misschien ook wel logisch wat dit spel is van dezelfde makers als Sonic, wie heeft dat nou niet gespeeld?

Waar sommige spellen van tegenwoordig voor mij echt mijn petje te boven gaan qua besturing. Had ik bij dit spel de besturing al meteen onder de knie. Eenvoudig te begrijpen, zelfs voor deze mama.

Wat je moet doen is duidelijk en verslaan van vijanden is niet al te ingewikkeld, al heb ik het spel nog lang niet uitgespeeld, dus het zal zeker nog wel moeilijker worden.

Mijn oudste zoon vond het spel daardoor al snel te simpel, saai.. Hij vond de levels teveel op elkaar lijken.

Mijn zoon van 9 dacht daar weer heel anders over. Hij vindt het een leuk spel en is ook enthousiast dat je door een ander kostuum aan te trekken, later terug kan keren in een level en nog meer punten kan verzamelen.

Een level is dus niet na 1 keer spelen uitgespeeld, nee je kan doordat je later andere krachten hebt nog meer diamanten verzameld.

En 1 ding is zeker, het spel is heerlijk kleurrijk, vol muziek en magie.

 

Nou is het dus wel of geen leuk spel?

Ik denk dat dit echt heel erg afhangt voor wat voor gamer je bent. Ben je echt een fervent gamer en ben je alle nieuwe games van tegenwoordig gewend, dan kan dit spel misschien wat eenvoudig overkomen, veel van hetzelfde, te makkelijk.

Maar ik vind dit juist wel de charme van dit spel, allemaal iets minder snel dan de meeste spellen van nu, even terug in de tijd, de gameplay van vroeger, maar dan in een nieuw jasje. En net zoals mijn jongste zoon, vind ik het ook erg leuk dat dit spel dus niet heel snel is uitgespeeld, je kan altijd weer iets nieuws vinden in de vorige levels.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.