Mario 3D world & Bowser's Fury

Gepubliceerd op 24 februari 2021 om 07:00

Vroeger speelde ik al uren op mijn super Nintendo, heel de dag dat muziekje, mijn moeder werd er helemaal gek van.

Maar nu ik zelf moeder ben zijn ook mijn kids helemaal in de ban van Mario, dus toen het nieuwe spel Mario 3D world & Bowser’s Fury uitkwam, waren ze maar al te blij dat wij dat mochten reviewen. En ook mama was stiekem heel enthousiast.

Mario 3D world

Het spel Mario 3D world kwam als eerste uit op de Wii U, maar nu het uitgekomen is op de Switch zitten er een paar leuke extra’s bij. Zo kun je dit spel in de normale en online modus spelen tot wel 4 spelers, met Mario, Luigi, Peach en Toad.

In kleurrijke levels ga je met onze helden de strijd weer aan met de bekende onderdanen van Bowser en als eindbaas Bowser zelf natuurlijk.

Bowser heeft de Sprixie prinses en haar volgers ontvoerd en jullie moeten ze redden.

Mario, Luigi, Peach en Toad hebben ook in dit spel verschillende power ups zoals vuurschieten, ze kunnen zich verdubbelen, veranderen in een eekhoorn, en nog vele meer, de nieuwste power up is de kat, zo kunnen ze klimmen tegen muren en hun vijanden krabben.

Speciaal voor dit spel heeft Nintendo ook 2 nieuwe Amiibo figuurtjes uitgebracht ‘Kat Mario en Kat Peach.

Bowser’s Fury

Als extra bonusspel heeft Nintendo bij Mario 3D world, ook het spel Bowser’s Fury toegevoegd.

In dit spel vraagt Bowser Junior jou “Mario’ om hulp.

Zijn vader is namelijk veranderd in Fury Bowser en vraagt of je wil helpen hem weer normaal te krijgen.

Alleen als Mario, of met de hulp van Bowser Junior ga je op avontuur om Bowser te veranderen.

Je moet op zoek naar kattenzonnen, zodra je de kattenzonnen hebt gevonden kun je een kattenbel vrijspelen om Fury Bowser te veranderen.

Als de bel is vrijgespeeld, veranderd Mario in een reuze Kat. Je kunt nu het gevecht aangaan met Bowser.

Wat vinden wij van dit spel?

Onze jongens waren zo enthousiast toen dit spel binnen kwam.

Het spel moest ook meteen gespeeld worden, meteen zag ik blije snoetjes en hoorde ik ‘wow’ “gaaf’ en konden ze niet wachten tot dat ik mee ging spelen.

Dus zodra de kleine meid in bed lag, maakte er we er een gamenight van en de avond erna weer en weer, verslavend leuk.

Wat een kleuren en hoe gedetailleerd alles eruit ziet. Super leuk ook dat je dit dus met vier mensen tegelijk kan spelen.

Het is wel heel duidelijk dat ik niet meer het Mario talent ben van vroeger. Vroeger was het ‘plat’ en kon je alleen vooruit, achteruit en springen, maar nu is het echt 3D! en dat is een stuk lastiger….tenminste voor mama. De jongens die vlogen over het veld, stuiterde overal naar toe.

‘Mam, schiet eens op’ en daar ging mama weer als zeepbelletje door de lucht…

Super leuk om samen met de kids een spel te doen wat we allemaal ook echt super gaaf vinden, maar ik moet nog wel veel oefenen om ze goed bij te kunnen houden.

Het nieuwe Mario avontuur is echt weer een aanwinst voor de Mario Switch spellen.

En dan ook nog eens een extra bonus avontuur ‘Bowser’s Fury’, dit is een geheel losstaand avontuur. Het is ook heel anders dan Mario 3D world, je gaat niet van level naar level. Maar je speelt in 1 hele grote wereld, op zoek naar kattenzonnen, welke kant je op gaat, in welke volgorde je alles speelt is geheel aan jou. De kinderen moesten meteen denken aan het spel Mario Odyssey, omdat je daar ook in 1 grote wereld speelt.

Bowser’s Fury speel je vrij snel uit, tenminste je kunt vrij snel Bowser verslaan en veranderen in de normale Bowser. Maar dan is het nog niet klaar, er is dan nog genoeg te ontdekken en kun je nog op zoek gaan naar alle resterende kattenzonnen.

Zowel ik als de kinderen zijn erg enthousiast over beide spellen, dikke pluspunten zijn dat je Mario 3D world met zijn vieren kan spelen en dat er gave nieuwe extra’s bijzitten, zoals nieuwe power ups en Bowser’s Fury is gewoon een heel ander verhaal dan dat we gewend zijn, verassend en erg mooi vormgegeven.

Dus wat ons betreft een echte aanrader dit spel.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.